Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές


Για σήμερα έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή και συνάμα εύκολη, η οποία είναι μια χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριά (αλλά μπορεί αν γίνει και χωρίς πιπεριές, δεν υπάρχει πρόβλημα).

χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Τα υλικά της συνταγής είναι λίγα και είναι τα εξής:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο για τηγανιά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές (προαιρετικά είπαμε)
  • αλατοπίπερο
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα

Όπως βλέπεις και στο βίντεο, αρχικά βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (αντί για βαθύ τηγάνι, εγώ χρησιμοποιώ κατσαρόλα) και προσθέτω το κρέας και το ανακατεύω.

Και όταν μιλάμε για ανακάτεμα... ανακατεύω συνέχεια! Στην αρχή για να λαδωθούν καλά όλα τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και μετά για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Σταδιακά το κρέας βγάζει κάποια υγρά καθώς ψήνεται και ουσιαστικά θα λέγαμε ότι βράζει στο ζουμί του. Αν για κάποιο λόγο χρειαστεί (δηλαδή αν δεν βλέπουμε να έχει αρκετά υγρά στην κατσαρόλα και κινδυνεύει να κολλήσει το κρέας) μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο νερό, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται.

Το μάτι της κουζίνας το έχω στην αρχή στο μέγιστο αλλά μόλις αναπτυχθεί η θερμοκρασία και αρχίζει να ψήνεται το κρέας το χαμηλώνω λίγο, πάνω από την μέση αλλά κάτω από το φουλ (αν με καταλαβαίνεις). Δηλαδή να διατηρείται η θερμοκρασία του αλλά να μην τσιτσιρίζει και πετάγονται ζουμιά τριγύρω.

Καθώς λοιπόν έχει σχεδόν ψηθεί το κρέας, προσθέτω μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές, τα οποία έχω καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύω να ψηθούν κι αυτά μαζί.

Μόλις ψηθεί η τηγανιά, κλείνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύω καλά και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί και να ανακατευθούν οι γεύσεις των υλικών του.

Μετά είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα!

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 18/09/2019, 18:19:43
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...