Επιτέλους η συνταγή που όλοι περιμένατε και κανείς δεν τολμούσε να το παραδεχτεί. Όχι εντάξει πλάκα κάνω, ένα απλό κέικ με μπανάνα σκέφτηκα να κάνω και εδώ και τώρα θα δούμε τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας, έχω και βίντεο να δεις.
Λοιπόν τι προτιμάς; Θέλεις να σου πω πρώτα τα υλικά της συνταγής ή να γράψω αρχικά κάποιες πληροφορίες γύρω από αυτό το κέικ. Δυστυχώς επειδή δεν είμαστε live δεν μπορώ να πάρω κάποια άμεση απάντηση από εσένα οπότε θα κάνω ότι με φωτίσει ο Θεός. Πάντως αν θες πες μου μετά στα σχόλια τι θα προτιμούσες αν μπορούσες να το πεις όταν σκεφτόμουν να το ρωτήσω.
So, let's talk about the... ύλικς.
Τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησα για να φτιάξω αυτό το "κεκ" (όπως το λέει η γιαγιά μου), είναι τα εξής:
Επίσης χρησιμοποίησα:
Την επόμενη φορά που θα το κάνω, σκέφτομαι να βάλω και μια "βανίλια" μέσα στο μείγμα του κέικ, να δώσει μια πιο βανιλιάτη γεύση σε αυτό το δημιούργημα.
Αυτό που κάνω λοιπόν στο video είναι ότι αρχικά ανακατεύω τα βασικά υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώ μίξερ για ευκολία αλλά θα θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτό το μηχάνημα αν θέλουμε να κάνουμε αυτή την διαδικασία μέσω χειρονακτικής εργασίας.
Η πιο βολική σειρά για να γίνει αυτό το ανακάτεμα των υλικών και να σχηματιστεί το τελικό μείγμα είναι μάλλον η σειρά που τα έχω γράψει παραπάνω, οπότε μπορούμε σταδιακά να ενσωματώσουμε στο μείγμα το ένα μετά το άλλο τα υλικά ανακατεύοντας καλά.
Όπως θα είδες, τις μπανάνες πριν τις βάλω στο μπολ για ανακάτεμα, τις έχω λιώσει πρώτα πατώντας πάνω τους με ένα πιρούνι για να γίνουν σαν κρέμα.
Μετά χρησιμοποιώ μια φόρμα για κέικ αντί για κάποιο στρόγγυλο ή άλλου σχήματος ταψί, για να βγει μακρόστενο και να μπορώ να το κόψω σε φέτες.
Βουτυρώνω και αλευρώνω την φόρμα και βάζω μέσα το μείγμα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C και ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.
Μετά βγάζω το κέικ μπανάνα από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Στην συνέχεια το ξεφορμάρω και ρίχνω από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, είχε γεύση μπανάνας απλά πιστεύω ότι προσθέτοντας στο μείγμα και μια βανίλια που ανέφερα παραπάνω θα το έκανε κάπως καλύτερο.
Επίσης να πω ότι δεν βγήκε όπως το κλασικό αφράτο κέικ (ίσως το παρατηρήσεις στο τέλος που δείχνω σε τομή πως είναι ένα κομμένο κομμάτι) αλλά με την συγκεκριμένη συνταγή η δομή του ήταν κάπως πιο συμπαγής, προφανώς λόγω του ότι είχε μέσα τις μπανάνες.
{ Ημερομηνία: 06-02-2019 (08:10:29) }