Ρεβιθόρυζο λεμονάτο
Συνεχίζω να πειραματίζομαι με τα όσπρια και έχοντας κάνει πολλές παραλλαγές φακόρυζου, έχω αρχίσει να δοκιμάζω διάφορες περιπτώσεις ρεβιθόρυζου το οποίο τελικά μπορεί και να μου αρέσει περισσότερο.
Σε αυτό το βίντεο κάνω μια εύκολη συνταγή για λεμονάτο ρεβιθόρυζο, στο οποίο χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:
- νερό
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- λίγη ρίγανη
Καταρχήν βάζω τα ρεβίθια να μουλιάσουν περίπου 12 ώρες μέσα σε νερό και μετά αυτό το νερό το στραγγίζω και βάζω τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό να πάρουν μια βράση.
Όπως βλέπεις στο video χρειάστηκε να τα ξαφρίσω κιόλας γιατί έβγαζαν αρκετό αφρό. Μετά άδειασα το νερό από την κατσαρόλα και έβαλα και πάλι φρέσκο νερό (να καλύψει τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω)
Καθάρισα επίσης το κρεμμύδι και το έβαλα στην κατσαρόλα κομμένο σε κομμάτια και άφησα τα ρεβίθια να ξεκινήσουν να βράζουν.
Τώρα κάποια στιγμή χρειάζεται να βάλουμε μέσα και το ρύζι. Επειδή εγώ χρησιμοποιώ αναποφλοίωτο ρύζι που θέλει πιο πολύ βράσιμο το βάζω πιο νωρίς, αν ήταν το συνηθισμένο ρύζι που θέλει 10-15 λεπτά μόνο για να βράσει θα το έβαζα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Συμπλήρωσα νερό, ανάλογο με το ρύζι και το πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε το φακόρυζο. Δηλαδή έχοντας υπόψη ότι το φλιτζάνι ρύζι θέλει περίπου 3 φλιτζάνια νερό, και λαμβάνοντας υπόψη και το νερό που υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα πριν βάλω το ρύζι, το κανονίζω συμπληρώνοντας όσο πιστεύω θα χρειαστεί ώστε να μην βγει πολύ νερουλό το φαγητό. Άλλος μπορεί να το θέλει πιο σούπα, γούστα είναι αυτά.
Βάζω επίσης αλατοπίπερο και τα ανακατεύω καλά και όταν πλέον έχει ψηθεί το φαγητό, δηλαδή και το ρύζι και το ρεβύθι έχουν μαλακώσει, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο (όρισμένες φορές δεν βάζω λάδι) και το χυμό του λεμονιού (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε).
Στο σερβίρισμα βάζω και λίγη τριμμένη ρίγανη στο πιάτο.
Ημερομηνία : 18/12/2018, 19:57:30
Ετικέτες: συνταγή, video, ρεβίθια, ρύζι,
Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:
- Πλιγούρι με κιμά
- Μακαρόνια με κιμά
- Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
- Αβοκάντο με μέλι
- Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Κοινωνικός σχολιασμός
η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...