Ρεβιθόρυζο λεμονάτο


Συνεχίζω να πειραματίζομαι με τα όσπρια και έχοντας κάνει πολλές παραλλαγές φακόρυζου, έχω αρχίσει να δοκιμάζω διάφορες περιπτώσεις ρεβιθόρυζου το οποίο τελικά μπορεί και να μου αρέσει περισσότερο.

ρεβιθόρυζο λεμονάτο

Σε αυτό το βίντεο κάνω μια εύκολη συνταγή για λεμονάτο ρεβιθόρυζο, στο οποίο χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:

  • νερό
  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • λίγη ρίγανη

Καταρχήν βάζω τα ρεβίθια να μουλιάσουν περίπου 12 ώρες μέσα σε νερό και μετά αυτό το νερό το στραγγίζω και βάζω τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό να πάρουν μια βράση.

Όπως βλέπεις στο video χρειάστηκε να τα ξαφρίσω κιόλας γιατί έβγαζαν αρκετό αφρό. Μετά άδειασα το νερό από την κατσαρόλα και έβαλα και πάλι φρέσκο νερό (να καλύψει τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω)

Καθάρισα επίσης το κρεμμύδι και το έβαλα στην κατσαρόλα κομμένο σε κομμάτια και άφησα τα ρεβίθια να ξεκινήσουν να βράζουν.

Τώρα κάποια στιγμή χρειάζεται να βάλουμε μέσα και το ρύζι. Επειδή εγώ χρησιμοποιώ αναποφλοίωτο ρύζι που θέλει πιο πολύ βράσιμο το βάζω πιο νωρίς, αν ήταν το συνηθισμένο ρύζι που θέλει 10-15 λεπτά μόνο για να βράσει θα το έβαζα προς το τέλος του μαγειρέματος.

Συμπλήρωσα νερό, ανάλογο με το ρύζι και το πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε το φακόρυζο. Δηλαδή έχοντας υπόψη ότι το φλιτζάνι ρύζι θέλει περίπου 3 φλιτζάνια νερό, και λαμβάνοντας υπόψη και το νερό που υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα πριν βάλω το ρύζι, το κανονίζω συμπληρώνοντας όσο πιστεύω θα χρειαστεί ώστε να μην βγει πολύ νερουλό το φαγητό. Άλλος μπορεί να το θέλει πιο σούπα, γούστα είναι αυτά.

Βάζω επίσης αλατοπίπερο και τα ανακατεύω καλά και όταν πλέον έχει ψηθεί το φαγητό, δηλαδή και το ρύζι και το ρεβύθι έχουν μαλακώσει, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο (όρισμένες φορές δεν βάζω λάδι) και το χυμό του λεμονιού (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε).

Στο σερβίρισμα βάζω και λίγη τριμμένη ρίγανη στο πιάτο.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 18/12/2018, 19:57:30
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...