Ομελέτα με βρώμη
Ομελέτες υπάρχουν πολλών ειδών, σε αυτό βίντεο φτιάχνω μία χρησιμοποιώντας βρώμη και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο χορταστικό.
Είναι εύκολη η συνταγή που έκανα θα μπορούσε να γίνει και πιο ενισχυμένη με περισσότερες γεύσεις, αλλά αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για κάτι πιο περίπλοκο.
Θα σου πω καταρχήν τα υλικά που έβαλα εγώ στην προκειμένη περίπτωση και μετά θα βάλω και κάποιες ιδέες για παραλλαγές. Τα υλικά που χρησιμοποίησα, λοιπόν, είναι τα εξής:
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- μισό φλιτζάνι γάλα
- 4 αυγά (ασπράδια και κρόκους)
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
Στην αρχή έβαλα σε ένα βαθύ πιάτο την βρώμη και πρόσθεσα λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας οπότε σιγά-σιγά δημιουργείται ένας χυλός.
Στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακάτεψα καλά για να δημιουργηθεί το μείγμα της ομελέτας.
Μετά έβαλα στην κατσαρόλα/τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και έβαλα το μείγμα της ομελέτας να ψηθεί. μόλις ψήθηκε από την μία πλευρά, την αναποδογύρισα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Καθώς ψήνεται η ομελέτα λόγω της βρώμης γίνεται πιο σφιχτή σε σχέση με την απλή ομελέτα που έχει μόνο αυγά, οπότε είναι σχετικά πιο εύκολο να αναποδογυριστεί όταν χρειαστεί να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Το αποτέλεσμα είναι μια ομελέτα-πίτα θα έλεγα, μοιάζει κάπως σαν να τρως αυγόφετα, δηλαδή είναι αρκετά πιο "ψωμωμένη" σε σχέση με τις ομελέτες που δεν έχουν βρώμη.
Στην γεύση, παρόλο που είχα βάλει μέσα αλάτι, είχε μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση, οπότε πιθανολογώ ότι θα μπορούσε να σερβιριστεί και σε μια γλυκιά εκδοχή π.χ. με λίγο μέλι από από πάνω.
Από την άλλη, σε μια αλμυρή εκδοχή θα μπορούσα να την ενισχύσω με τυριά, μανιτάρια, πιπεριά ή ακόμη και λουκάνικα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειάζονταν μια διαφορετική διαδικασία στην διαχείριση των υλικών, την οποία ίσως σας την δείξω σε επόμενο βίντεο.
Η ομελέτα με την βρώμη είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή για όσους ασχολούνται με διατροφή και fitness. Δεν ξέρω πως είναι από θερμίδες, αλλά αυτό που έχω δει να κάνουν σε αρκετές περιπτώσεις για να την ενισχύσουν κυρίως σε πρωτεΐνη είναι αντί για ολόκληρα αυγά που έβαλα εγώ, να βάζουν μερικά ασπράδια αυγών π.χ. μαζί με 1-2 ολόκληρα αυγά.
Ημερομηνία : 11/09/2018, 09:47:37
Ετικέτες: video, συνταγή, αυγά, ομελέτα, βρώμη,
Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:
- Πλιγούρι με κιμά
- Μακαρόνια με κιμά
- Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
- Αβοκάντο με μέλι
- Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Κοινωνικός σχολιασμός
η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...