Φασολάδα με ρύζι


Μια έμπνευση που είχα σήμερα ήταν να κάνω αυτή την χυλωμένη φασολάδα (χωρίς ντομάτα) στην οποία πρόσθεσα και λίγο ρύζι. Χρησιμοποίησα και άλλα υλικά όπως πιπεριά και μουστάρδα, τα οποία θα τα δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Γενικά ενδιαφέρουσα συνταγή, μπορώ να πω ότι μου άρεσε το αποτέλεσμα του πειράματος, βέβαια εξαρτάται και με τα γούστα αυτό.

φασολάδα με ρύζι

Οπότε τώρα που τελείωσε η εισαγωγή, ας δούμε τα υλικά της συνταγής αναλυτικά:

  • 400 γραμμάρια φασόλια
  • νερό (για το μούλιασμα των φασολιών)
  • 3 λίτρα νερό (για το βράσιμο των φασολιών)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • μισό φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

Ξεκίνησα λοιπόν βάζοντας τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό μέσα σε ένα μπολ. Συνήθως τα βάζω από το προηγούμενο βράδυ (δηλαδή περίπου 12 ώρες), αλλά αυτή την φορά το ξέχασα και τα έβαλα πρωί-πρωί μόλις ξύπνησα, οπότε μέχρι να ξεκινήσω το μαγείρεμα πρόλαβαν να μουλιάσουν 4-5 ώρες και έτσι μετά στο μαγείρεμα διαπίστωσα ότι δεν μαλακώνουν εύκολα και χρειάζονται παραπάνω βράσιμο απ' ότι συνήθως.

Μετά το μούλιασμα, στράγγισα τα φασόλια από νερό που περίσσεψε και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό, πρόσθεσα το κρεμμύδι και την πιπεριά τα οποία τα είχα καθαρίσει και τα είχα ψιλοκόψει και τα άφησα να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Όταν μαλάκωσαν τα φασόλια πρόσθεσα στην φασολάδα το ρύζι, το ανακάτεψα και το άφησα να βράζει και περίπου 15 λεπτά. Είχε μείνει αρκετό νερό στην κατσαρόλα οπότε δεν πρόσθεσα επιπλέον νερό.

Μόλις έβρασε και το ρύζι, πρόσθεσα αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και την μουστάρδα και ανακάτεψα καλά. Σε αυτό το σημείο είχε χυλώσει αρκετά, κατέβασα την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και άφησα την φασολάδα να ξεκουραστεί 10 λεπτά.

Σέρβιρα στα πιάτα προσθέτοντας πάνω λίγη ρίγανη.

Σημείωση: Υποψιάζομαι ότι θα ταίριαζε να έβαζα και λίγο χυμό λεμονιού, αλλά δεν είχα λεμόνια. Αν είχα, θα έβαζα τον χυμό στο σημείο που πρόσθεσα την μουστάρδα. Ίσως το δοκιμάσω άλλη φορά κι έτσι.

Ημερομηνία : 20/11/2017, 14:28:22
Ετικέτες: , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


φασολάδα με ρύζι

Φασολάδα με ρύζι
Έβαλα πράσινη πιπεριά και μουστάρδα


Πέτουρα

Πέτουρα
Με λιωμένο βούτυρο και τυρί φέτα


ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια
Απλή περίπτωση ομελέτας με μανιτάρια και κρεμμύδι


μανέστρα

Μανέστρα
Κριθαράκι με χυμό ντομάτας


ομελέτα με λουκάνικα

Ομελέτα με λουκάνικα
Έβαλα επίσης πιπεριά και κρεμμύδι


πλιγούρι με πιπεριές

Πλιγούρι με πιπεριές
Εύκολη συνταγή και νόστιμη


πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας
Δεν είναι η κλασική συνταγή



Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


μελομακάρονα

Παραδοσιακά μελομακάρονα (χωρίς σιμιγδάλι)
Δες την συνταγή σε βίντεο!


Βασιλόπιτα

Εύκολη συνταγή Βασιλόπιτας (τύπου κέικ) με καρύδια και σταφίδες
Καλή τύχη με το φλουρί


κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες βουτύρου (χωρίς αμύγδαλα) που λιώνουν στο στόμα
Άσπροι και λαχταριστοί


σκορδαλιά

Η συνταγή της σκορδαλιάς με πατάτα σε βίντεο
Για τους λάτρεις του σκόρδου :-)


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


βραστά κάστανα

Βραστά κάστανα
Θέλει λίγο υπομονή το καθάρισμα