Πέτουρα


Χθες μαγείρεψα πέτουρα (ή αλλιώς γουχλαγού) με αυτή την πολύ εύκολη συνταγή που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

πέτουρα

Λίγα υλικά χρησιμοποίησα και συγκεκριμένα είναι τα εξής:

  • πέτουρα
  • νερό
  • αλάτι
  • βούτυρο
  • τυρί φέτα

Σε μια κατσαρόλα έβαλα νερό αλατισμένο και μόλις άρχισε να βράζει έβαλα τα πέτουρα. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα βράσιμο, εδώ συμβουλευόμαστε και τις οδηγίες βρασμού που έχουν στην συσκευασία τους τα πέτουρα. Βέβαια, σε αυτά που είχα εγώ έλεγε γύρω στα 4 λεπτά βράσιμο, όμως δεν μου φάνηκαν έτοιμα στα 4 λεπτά και τελικά εγώ τα έβρασα περίπου 7 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο, περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας, να είναι έτοιμο λιωμένο μόλις βράσουν τα πέτουρα.

Οπότε, μόλις βράσουν τα πέτουρα, στραγγίζω το νερό, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω καλά. Μετά τα σερβίρω βάζοντας από πάνω τριμμένο ή ψιλοκομμένο τυρί φέτα.

Αυτή ήταν η συνταγή, απλή και νόστιμη!

Ημερομηνία : 08/11/2017, 12:53:14
Ετικέτες: , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


ποντιακό περέκ

Συνταγή για περέκ στο τηγάνι
Το κάνω με τυρί φέτα αλλά γίνεται και με άλλη γέμιση


αυγό

Συνταγές για φοιτητές
Υπάρχουν απλά φαγητά που γίνονται γρήγορα


σνίτσελ μοσχαρίσια

Σνίτσελ μοσχαρίσιο με μανιτάρια και σάλτσα
Τα έκανα σε μία κατσαρόλα


φασολάδα με ρύζι

Φασολάδα με ρύζι
Έβαλα πράσινη πιπεριά και μουστάρδα


Πέτουρα

Πέτουρα
Με λιωμένο βούτυρο και τυρί φέτα


ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια
Απλή περίπτωση ομελέτας με μανιτάρια και κρεμμύδι


μανέστρα

Μανέστρα
Κριθαράκι με χυμό ντομάτας



Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


σκορδαλιά

Η συνταγή της σκορδαλιάς με πατάτα σε βίντεο
Για τους λάτρεις του σκόρδου :-)


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


βραστά κάστανα

Βραστά κάστανα
Θέλει λίγο υπομονή το καθάρισμα


Ραβανί

Ραβανί (ή Ρεβανί)
Ένα σιροπιαστό κέικ


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Χούμους

Χούμους
Αυτό γίνεται με ρεβίθια