Πατάτες ογκρατέν με κρέμα γάλακτος


πατάτες ογκρατέν

Σήμερα η συνταγή που θα σας γράψω είναι οι πατάτες ογκρατέν και θα σας δείξω και το βίντεο που ετοίμασα. Γενικά είναι αρκετά εύκολη η διαδικασία που ακολούθησα.

Εγώ, όπως φαίνεται στο βίντεο, έφτιαξα την συνταγή σε ένα όχι πολύ μεγάλο ταψί, οπότε τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

  • 4 πατάτες
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 200 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 5-6 φέτες κοτόπουλο ψητό
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη

Αρχικά καθάρισα τις πατάτες και τις έκοψα σε ροδέλες με πάχος περίπου 1cm και μετά τις έβαλα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 15 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν).

Στο ταψί άλειψα λίγο ελαιόλαδο και έριξα λίγα τριμμένη φρυγανιά. Όταν έβρασαν οι πατάτες, τις στράγγισα από τα νερά κια άπλωσα μια στρώση στο ταψί.

Ετοίμασα το μείγμα για το ογκρατέν σε ένα μπολ, ανακατεύοντας τα αυγά (κρόκους και ασπράδι), το ρεγκάτο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσα περίπου το μισό πάνω από την στρώση με τις πατάτες που ετοίμασα προηγουμένως.

Άπλωσα επίσης το αλαντικό που διάλεξα ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Στην συνέχεια δημιούργησα από πάνω μια δεύτερη στρώση με τις πατάτες που έμειναν. Έβαλα από πάνω το θπόλοιπο μείγμα που είχα στο μπολ και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.

Χρειάστηκε ψήσιμο περίπου 45 λεπτά στους 180ºC, δηλαδή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. Μετά το έβγαλα από τον φούρνο και το άφησα να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα, πριν το σερβίρω.

Ημερομηνία : 18/07/2017, 11:02:57
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


φασολάδα με ρύζι

Φασολάδα με ρύζι
Έβαλα πράσινη πιπεριά και μουστάρδα


Πέτουρα

Πέτουρα
Με λιωμένο βούτυρο και τυρί φέτα


ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια
Απλή περίπτωση ομελέτας με μανιτάρια και κρεμμύδι


μανέστρα

Μανέστρα
Κριθαράκι με χυμό ντομάτας


ομελέτα με λουκάνικα

Ομελέτα με λουκάνικα
Έβαλα επίσης πιπεριά και κρεμμύδι


πλιγούρι με πιπεριές

Πλιγούρι με πιπεριές
Εύκολη συνταγή και νόστιμη


πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας
Δεν είναι η κλασική συνταγή



Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


μελομακάρονα

Παραδοσιακά μελομακάρονα (χωρίς σιμιγδάλι)
Δες την συνταγή σε βίντεο!


Βασιλόπιτα

Εύκολη συνταγή Βασιλόπιτας (τύπου κέικ) με καρύδια και σταφίδες
Καλή τύχη με το φλουρί


κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες βουτύρου (χωρίς αμύγδαλα) που λιώνουν στο στόμα
Άσπροι και λαχταριστοί


σκορδαλιά

Η συνταγή της σκορδαλιάς με πατάτα σε βίντεο
Για τους λάτρεις του σκόρδου :-)


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


βραστά κάστανα

Βραστά κάστανα
Θέλει λίγο υπομονή το καθάρισμα