Ρυζότο με κολοκύθα


Αυτή είναι μια μάλλον όχι και τόσο συνηθισμένη συνταγή στην Ελλάδα, αλλά στην Ιταλία τρώνε το ρυζότο σε διάφορές παραλλαγές, οπότε αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι που ίσως δεν έχετε ξαναφάει, δείτε πως κάναμε εμείς το ρυζότο με την κολοκύθα (Risotto alla zucca).

ρυζότο με κολοκύθα

Τα υλικά της συνταγής...

  • 300 γραμμάρια ρύζι για ρυζότο
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • 3 πιπεριές πράσινες τύπου κέρατο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • τριμμένη παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)

Η διαδικασία αναλυτικά...

  • Αφού έχουμε καθαρίσει την κολοκύθα εσωτερικά και την έχουμε επίσης ξεφλουδίσει εξωτερικά, την κόβουμε σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστά.
  • Καθαρίζουμε επίσης το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό και το αλατοπίπερο και ανακατεύομε καλά.
  • Αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει μέχρι να ρουφήξει το ρύζι το περισσότερο νερό και να μαλακώσει η κολοκύθα, δηλαδή για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα την θερμοκρασία). Ανακατεύουμε συχνά τα υλικά στην κατσαρόλα και προσέχουμε να μην μας κολλήσει.
  • Μόλις χυλώσει το ρυζότο, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το ρυζότο με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Σημείωση 1: Χρησιμοποίησα νερό αντί για κάποιον ζωμό (π.χ. λαχανικών) αλλά είχα την έμπνευση να βάλω μέσα στο ρυζότο τις πιπεριές που πρόσθεσαν μια έξτρα γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Σημείωση 2: Απέφυγα να βάλω βούτυρο στο τέλος, για να το κάνω λίγο πιο "ελαφρύ".

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 14/10/2016, 22:11:10
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...