Λιβανέζικη σαλάτα ταμπουλέ (μου βγήκε λίγο νερουλέ)


Το ταμπουλέ είναι μια δροσερή λιβανέζικη σαλάτα, που με το πλιγούρι που περιέχει γίνεται και αρκετά χορταστική. Είναι εύκολη συνταγή, αλλά έχει αρκετά υλικά που θέλουν μια “προετοιμασία”. Ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία και το βίντεο.

ταμπουλέ

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

  • 2 φλυτζάνια πλιγούρι (400 γραμμάρια)
  • περίπου 1,5 λίτρο βραστό νερό
  • μισό ματσάκι μαϊντανό (100 γραμμάρια)
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 5 κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 2 αγγουράκια
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Σημείωση: Το πλιγούρι ήταν αρκετό σε σχέση με τα υπόλοιπά υλικά, θα μπορούσα να το κάνω και με ένα φλιτζάνι πλιγούρι (και αντίστοιχα το ανάλογο νερό).

Στην αρχή βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε αυτό βραστό νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το πλιγούρι. Το αφήνουμε να μουλιάσει περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να ρουφήξει το νερό.

Όσο μουλιάζει το πλιγούρι, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα.

Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρά κομμάτια (αν έχουν σπόρια τα αφαιρούμε) και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα κοτσάνια, αφαιρούμε τα σπόρια της και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα.

Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο στην πιατέλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι στην σαλάτα, αφού πρώτα το στραγγίσουμε πολύ καλά.

Εμένα η σαλάτα ταμπουλέ που έκανα στο βίντεο βγήκε καλούτσικη στην γεύση αλλά μετά από μερικά λεπτά άρχισε να μαζεύεται αρκετό υγρό στο κάτω μέρος του πιατέλας. Πιθανολογώ ότι πρόκειται για νερό από το πλιγούρι, το οποίο αν και προσπάθησα να το στραγγίσω καλά με την τρυπητή κουτάλα, μάλλον κράτησε μέσα του παραπάνω υγρασία την οποία μετά έβγαλε μέσα στην σαλάτα. Οπότε την άλλη φορά καλύτερο στράγγισμα στο πλιγούρι :-)

Ημερομηνία : 07/06/2016, 09:14:26
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές
Έχω την συνταγή σε video


Χοιρινή πανσέτα

Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο
Την ψήνω με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο


πατάτες φούρνου με μανιτάρια

Πατάτες φούρνου με μανιτάρια και πιπεριές
Αυτοσχέδια συνταγή, νόστιμη βγήκε


φακόρυζο

Φακόρυζο με πιπεριά Φλωρίνης
Έβαλα και πιπεριά για έξτρα γεύση


τσιζκέικ στο ποτήρι

Εύκολο τσιζκέικ στο ποτήρι
Με στραγγιστό γιαούρτι


βιβλία

Διάβασμα με την τεχνική Pomodoro
Βολεύει και σε άλλες εργασίες


σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Πάργα

Πάργα
Όμορφος παραδοσιακός οικισμός


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών


παραλία Χαλκιδικής

Χαλκιδική
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει :-)


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι