Λιβανέζικη σαλάτα ταμπουλέ (μου βγήκε λίγο νερουλέ)
Το ταμπουλέ είναι μια δροσερή λιβανέζικη σαλάτα, που με το πλιγούρι που περιέχει γίνεται και αρκετά χορταστική. Είναι εύκολη συνταγή, αλλά έχει αρκετά υλικά που θέλουν μια “προετοιμασία”. Ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία και το βίντεο.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
- 2 φλυτζάνια πλιγούρι (400 γραμμάρια)
- περίπου 1,5 λίτρο βραστό νερό
- μισό ματσάκι μαϊντανό (100 γραμμάρια)
- 10 φύλλα δυόσμο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 5 κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες
- 2 αγγουράκια
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σημείωση: Το πλιγούρι ήταν αρκετό σε σχέση με τα υπόλοιπά υλικά, θα μπορούσα να το κάνω και με ένα φλιτζάνι πλιγούρι (και αντίστοιχα το ανάλογο νερό).
Στην αρχή βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε αυτό βραστό νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το πλιγούρι. Το αφήνουμε να μουλιάσει περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να ρουφήξει το νερό.
Όσο μουλιάζει το πλιγούρι, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα.
Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρά κομμάτια (αν έχουν σπόρια τα αφαιρούμε) και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα κοτσάνια, αφαιρούμε τα σπόρια της και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα.
Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο στην πιατέλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι στην σαλάτα, αφού πρώτα το στραγγίσουμε πολύ καλά.
Εμένα η σαλάτα ταμπουλέ που έκανα στο βίντεο βγήκε καλούτσικη στην γεύση αλλά μετά από μερικά λεπτά άρχισε να μαζεύεται αρκετό υγρό στο κάτω μέρος του πιατέλας. Πιθανολογώ ότι πρόκειται για νερό από το πλιγούρι, το οποίο αν και προσπάθησα να το στραγγίσω καλά με την τρυπητή κουτάλα, μάλλον κράτησε μέσα του παραπάνω υγρασία την οποία μετά έβγαλε μέσα στην σαλάτα. Οπότε την άλλη φορά καλύτερο στράγγισμα στο πλιγούρι :-)
Ημερομηνία : 07/06/2016, 09:14:26
Ετικέτες: video, συνταγή, πλιγουρι, σαλάτα,
Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:
- Πλιγούρι με κιμά
- Μακαρόνια με κιμά
- Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
- Αβοκάντο με μέλι
- Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Κοινωνικός σχολιασμός
η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...