Λαχματζούν


Το λαχματζούν απ'ότι διαβάζω σημαίνει κρέας σε ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κιμά (αν και γίνεται και με κιμά από αρνί) και για ευκολία δεν έφτιαξα ζυμάρι αλλά πήρα έτοιμες αραβικές πίτες.

λαχματζουν

Αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρισιος κιμάς
  • 4 αραβικές πίτες (έτοιμες ψημένες)
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα) για το σερβίρισμα

Ουσιαστικά, στην προκειμένη περίπτωση μιας και δεν φτιάχνουμε ζύμη, η συνταγή περιορίζεται κυρίως στο μαγείρεμα του κιμά. όπου έκανα κάτι σχετικά απλό.

Έβαλα το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρισα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στην συνέχεια πρόσθεσα τον κιμά και ανακάτεψα καλά ώστε να θρυμματιστεί και να μην έχει σβόλους και συνέχισα να το ανακατεύω μέχρι να "ασπρίσει" ο κιμάς.

Μετά πρόσθεσα τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ανακάτεψα καλά. Άφησα το μείγμα να σιγοβράσει (ανακατεύοντας συχνά) μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (όχι να στεγνώσει εντελώς).

Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα του κιμά μπορούμε να σερβίρουμε. Βάζουμε σε ένα πιάτο μια έτοιμη ψημένη αραβική πίτα, απλώνουμε επάνω της κιμά ώστε να καλύψει την επιφάνεια της πίτας και για το σερβίρισμα εγώ έβαλα από πάνω μια μεγάλη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα).

Συνολικά βγαίνουν τέσσερα λαχματζούν με αυτά τα υλικά.


Σημείωση: Έκανα μια δοκιμή να βάλω τις αραβικές πίτες με τον κιμά για λίγο στον φούρνο, πριν τους βάλω το γιαούρτι και τις σερβίρω, αλλά οι ήδη ψημένες αραβικές πίτες μέσα σε λίγα λεπτά σκληραίνουν και δεν μου άρεσαν, οπότε δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 16/02/2016, 08:58:39
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...