Μοσχαράκι κοκκινιστό


Αυτή είναι μια απλή συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό. Την προηγούμενη φορά την είχα κάνει κάπως διαφορετικά και δεν μου άρεσε πολύ γι' αυτό δεν είχα ανεβάσει κάποιο βίντεο, αλλά αυτή την φορά νομίζω είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα.

μοσχαρίσιο κρέας

Λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε την συνταγή, πηγαίνουμε στο κρεοπωλείο να πάρουμε το μοσχαρίσιο κρέας και εκεί του ζήτησα να το κόψει σε κομμάτια (ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά) για να το έχω έτοιμο κομμένο.

Τα υλικά αναλυτικά είναι τα εξής:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι πιπέρι

...και επίσης λίγη υπομονή μέχρι να βράσει το κρέας και να μαλακώσει :-)

Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, για να το "θωρακίσουμε" που λένε, από όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μετά αφήνουμε το κρέας να βράσει για 1 ώρα περίπου, μεχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να μην μας κολλήσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, δηλαδή αν το νερό αρχίσει να τελείωνει μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας χρειάζεται περισσότερη ώρα βράσιμο, προσθέτουμε επιπλέον νερό στην κατσαρόλα.

Τώρα στο κοκκινιστό μοσχάρι έχουμε διάφορες επιλογές σερβιρίσματος, όπως π.χ. με πουρέ ή με ρύζι ή με κριθαράκι, εγώ το έκανα με κριθαράκι στην προκειμένη περίπτωση.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 16/10/2015, 10:04:48
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...