Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη


Αγόρασα προχθές χοιρινό κρέας (σπάλα) κομμένο σε κομμάτια και αποφάσισα να το κάνω τηγανιά και μάλιστα... λεμονάτη :-)

χοιρινή τηγανιά

Τα υλικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 700 γραμμάρια χοιρινό κρέας (σπάλα) κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι νερό (300ml)
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι αλάτι

 Ας δούμε το video και μετά αναλύουμε περαιτέρω την διαδικασία...

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε μέσα και τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα ανακατεύουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι.

Αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά (εξαρτάται ο χρόνος και από την ένταση της θερμότητας), ανακατεύοντας συχνά και προσέχουμε να μην μας κολλήσει το κρέας και να μην εξατμιστούν όλα τα υγρά μέσα στο τηγάνι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με το κρέας. Αφήνουμε να βράσει για επιπλέον 15-20 λεπτά περίπου (εξαρτάται ο χρόνος και από την ένταση της θερμότητας), ανακατεύοντας συχνά και προσέχουμε και πάλι να μην μας κολλήσει το κρέας και να μην εξατμιστούν όλα τα υγρά μέσα στο τηγάνι.

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρουμε την τηγανιά.

Αρκετά εύκολη συνταγή και βέβαια αν θέλουμε ανάλογα με γούστα μπορούμε να προσθέσουμε και επιπλέον χυμό λεμονιού και στο σερβίρισμα αν μας αρέσει πολύ λεμονάτη :-)

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 05/06/2015, 13:08:59
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...