Μοσχαρίσιος κιμάς


Ο μοσχαρίσιος κιμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, όπως π.χ. ο μουσακάς και το παστίτσιο. Σε αυτό το βίντεο μαγειρεύουμε τον κιμά προκειμένου να τον προετοιμάσουμε για να χρησιμοποιηθεί στην συνέχεια σε κάποια τέτοια συνταγή.

μοσχαρίσιος κιμάς

Τα υλικά είναι τα εξής:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • 250 γραμμάρια χυμός ντομάτας

Συνήθως σε τέτοιες συνταγές χρησιμοποιούνται για επιπλέον γεύση και υλικά όπως η κανέλα ή το κρασί, όμως καμιά φορά αυτά τείνουν να "καπελώσουν" την γεύση του κιμά. Είναι θέμα γούστου αυτά, στο video εμείς κάνουμε μια απλοποιημένη εκδοχή.

Αρχικά καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά το κρεμμύδι. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τον θρυμματίζουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά ώστε να μαγειρευτεί και να αρχίσει να χάνει το κόκκινο χρώμμα του.

Μόλις αρχίσουν να εξατμίζονται τα υγρά που βγάζει ο κιμάς,προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγη ώρα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.

Συνολικά ο χρόνος μαγειρέματος, από την στιγμή που θα αρχίσουμε να σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κιμά, θα πρέπει λογικά να είναι περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα βέβαια και με την ένταση της εστίας θερμότητας.

Α! και μην ξεχάσουμε... υπάρχουν και εύκολες συνταγές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά που μαγειρέψαμε, όπως π.χ. τα μακαρόνια με κιμά :-)

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 19/02/2015, 10:03:32
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...