Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κεράσι


Μια απλή ιδέα, που ίσως κάποιοι δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη. Το σκέτο γιαούρτι ίσως μερικούς τους φαίνεται πολύ «φλατ» και δεν τους δελεάζει σαν γεύση, ενώ το γλυκό του κουταλιού ίσως τους φαίνεται πολύ γλυκό. Στην ένωση τους λοιπόν, «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο» που λένε.

γιαούρτι με γλυκό κεράσι

Το γλυκό του κουταλιού δίνει γεύση στο γιαούρτι, και το γιαούρτι μετριάζει την γλυκύτητα του γλυκού του του κουταλιού και έτσι έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Το είδος του γλυκού αλλά και οι αναλογίες είναι θέμα γούστου. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ κεράσι και επίσης προσέχω να μην το παρακάνω με το γλυκό, δηλαδή για ένα κεσεδάκι γιαουρτιού των 200 γραμμαρίων, 1-2 κουταλάκια γλυκού (όσο θα τρώγαμε ή θα κερνούσαμε και σκέτο δηλαδή σαν μερίδα) θεωρώ ότι είναι οκ. Από εκεί και πέρα για τα δικά μου γούστα αρχίζει να γλυκαίνει πολύ (εξαρτάται και πόσο γλυκατζής είσαι) και βέβαια θα ανεβαίνουν και οι θερμίδες ανάλογα!

Επίσης, αν και το γνωρίζουν οι περισσότεροι, μιας και το αναλύουμε το θέμα, αξίζει να αναφέρουμε και για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, ότι το κουταλάκι που βάζουμε στο βάζο με το γλυκό θα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό, δηλαδή δεν το ακουμπάμε στο γιαούρτι ούτε τρώμε/δοκιμάζουμε από αυτό το κουτάλι, αν πρόκειται να το ξαναβάλουμε στο βάζο για να πάρουμε και άλλο γλυκό, για να μην ζαχαρώσει-χαλάσει το γλυκό μας.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 20/01/2015, 10:15:15
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...