Κιμαδόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας


Την κιμαδόπιτα αυτή αποφάσισα να την κάνω με μοσχαρίσιο κιμά και έτοιμα φύλλα σφολιάτας. Παράλληλα με το βίντεο, ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία και τα υλικά της συνταγής.

κιμαδόπιτα

Αρχικά καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε ένα κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Μετά βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τον κιμά (500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς) και το ανακατεύουμε καλά και αυτόν προσπαθώντας να τον θρυμματίσουμε.

Χρειάζεται αρκετό ανακάτεμα ο κιμάς ώστε να θρυμματιστεί καλά. Θέλουμε ο κιμάς να χάσει το κόκκινο χρώμα του και αρχίσει να ψήνετε. Στο τηγάνι παρατηρούμε ότι ο κιμάς βγάζει κάποια υγρά, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν.

Δεν θέλουμε να στεγνώσει εντελώς ο κιμάς αλλά ούτε να στάζει υγρά. Στο τηγάνι προσθέτουμε επίσης 1 κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά με τον κιμά.

Μόλις είμαστε έτοιμοι με την γέμιση της πίτας, την αφήνουμε λίγο να "ξεκουραστεί" και ετοιμάζουμε το ταψί. Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο ταψί και το αλείφουμε καλά στην εσωτερική επιφάνεια του ταψιού.

Τοποθετούμε στο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση της κιμαδόπιτας. Πάνω από την γέμιση τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε περιμετρικά της πίτας τις άκρες των δύο φύλλων σφολιάτας (του κάτω με το πάνω).

Χαράσουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια της κιμαδόπιτας και τοποθετούμε την πίτα στον φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180ºC. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά στους 180ºC. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τις οδηγίες των έτοιμων φύλλων σφολιάτας.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 21/01/2015, 14:52:07
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...