Λαχταριστό σαγανάκι με τυρί φέτα


Βλέποντας και μόνο την φωτογραφία από αυτό το σαγανάκι, ο εγκέφαλος μου δίνει εντολή στους σιελογόνους αδένες να εκκρίνουν τα σάλια τα τρεχούμενα.

σαγανάκι με τυρί φέτα

Αν σου αρέσει το τυρί φέτα, είναι πολύ εύκολο να κάνεις σαγανάκι (ακόμα πιο εύκολο και από την γραβιέρα) και τα υλικά που χρειαζόμαστε εκτός από το τυρί είναι λίγο αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο.

Κόβουμε, λοιπόν, μια φέτα φέτας (δηλαδή ένα κομμάτι περίπου στα 120 γραμμάρια με πάχος περίπου 2 cm) και το αλευρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του (θα χρειαστούμε λιγότερα από 20 γραμμάρια αλεύρι). Δεν το βρέχουμε το τυρί πριν το αλευρώσουμε, όπως είχαμε κάνει στην γραβιέρα, γιατί η φέτα έχει ήδη μια υγρασία ικανή να συγκρατήσει το αλεύρι που πρέπει.

Μετά βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, εξαρτάται η ποσότητα και από το μέγεθος του τηγανιού, δεν χρειάζεται να κολυμπάει το σαγανάκι στο λάδι, αλλά θα πρέπει το ελαιόλαδο να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού (βλέπε video) για να μην μας κολλήσει το σαγανάκι.

Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο τοποθετούμε το αλευρωμένο κομμάτι του τυριού στο τηγάνι και το αφήνουμε για λίγο να σχηματίσει αυτή την χαρακτηριστική κρούστα από την μία πλευρά. Θα χρειαστούν γύρω στα 2 λεπτά, ανάλογα και με την ένταση της εστίας θερμότητας. Στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε με προσοχή το κομμάτι και από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να σχηματίσει την κρούστα και από αυτή την πλευρά.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος στις δύο πλευρές, καλό είναι να σπρώχνουμε ελαφρά το κομμάτι μέσα στο τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κολλήσει στο τηγάνι.

Μόλις το σαγανάκι είναι έτοιμο, μπορούμε να το σερβίρουμε και αν θέλουμε να το συνοδεύσουμε και με λίγο χυμό λεμονιού, ανάλογα τα γούστα.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 13/01/2015, 14:16:29
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

Επισκέπτης

Karagiorgos

03/09/2015, 16:10:35

Σουφλε

Γεια σας

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...