Ομελέτα με πατάτες (και λίγη μοτσαρέλα)


Αυτήν την ομελέτα την κάναμε με πατάτες τηγανιτές και στο τέλος προσθέσαμε και λίγη μοτσαρέλα από πάνω να λιώσει.

ομελέτα με πατάτες

Επειδή τα αυγά ψήνονται πολύ πιο γρήγορα από τις πατάτες, για αρχή ξεκινάμε σαν να φτιάχναμε πατάτες τηγανιτές, δηλαδή καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (2 χρησιμοποιήσαμε), τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα με τα 3 αυγά (κρόκους και ασπράδια) τα οποία ανακατεύουμε καλά με το αλάτι (μισό κουταλάκι) και το πιπέρι (μισό κουταλάκι).

Μόλις τηγανιστούν οι πατάτες, τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο τηγάνι προσπαθώντας να μην μεταφέρουμε παράλληλα και το λάδι, για να μην μας γίνει η ομελέτα πολύ... λαδερή.

Εκεί, στο δεύτερο τηγάνι που τοποθετήσαμε τις τηγανιτές πατάτες, προσθέτουμε και το μείγμα με τα αυγά που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Σε αυτό το τηγάνι δεν βάζω άλλο λάδι γιατί αφενός είναι αντικολλητικό αφετέρου όσο και να προσπαθήσουμε... λίγο ελαιόλαδο θα έχουν μεταφέρει από το πρώτο τηγάνι οι πατάτες.

Λόγω της φύσης της συγκεκριμένης ομελέτας εγώ προτίμησα να μην την γυρίσω από την άλλη πλευρά, αν και θα μπορούσε να γίνει και αυτό, αλλά την έψησα σε όχι πολύ δυνατή θερμότητα, ώστε να προλάβει να ψηθεί και από την πάνω πλευρά χωρίς να καεί από την κάτω πλευρά.

Λίγο πριν την σερβίρω, πρόσθεσα και μερικά λεπτά κομμάτια μοτσαρέλας (η οποία λιώνει πολύ γρήγορα) και τελικά σέρβιρα την ομελέτα ολόκληρη σε ένα μεγάλο πιάτο.

Υ.Γ. Στο βίντεο φαίνεται η ομελέτα να είναι κάπως "σκουρόχρωμη" το οποίο οφείλεται στο μαύρο πιπέρι. Θα μπορούσαμε χρησιμοποιήσουμε άσπρο πιπέρι για πιο "ανοιχτόχρωμο" αποτέλεσμα :-)

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 03/01/2015, 00:32:32
Ετικέτες: , , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κόκκινη σάλτσα με πιπεριές

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές
Γρήγορη, νόστιμη και vegan μακαρονάδα. Να πω και άλλα;


τοίχος

Η δυναμική της κοινωνίας μας
Πολλές φορές σκέφτομαι την κοινωνία που ζούμε σαν ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...