Λαχταριστή γραβιέρα σαγανάκι
Είναι από τις δημοφιλείς παραγγελίες μας σε ταβέρνες και αυτή τη φορά το φτιάχνουμε εμείς... γρήγορα και εύκολα!
Για να κάνουμε αυτό το σαγανάκι λοιπόν, αυτό που χρειάζεται καταρχήν είναι ένα καλό κομμάτι γραβιέρας, να είναι επίπεδο και να έχει πάχος περίπου 1,5 εκατοστά. Μετά περνάμε στην φάση του αλευρώματος, αλλά για να κολλήσει το αλεύρι πάνω στην γραβιέρα, την βρέχουμε πρώτα με λίγο νερό.
Αφού την αλευρώσουμε καλά, είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και την τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη. Δεν θέλει πολύ ζάλισμα με πολλά αναποδογυρίσματα, απλά την αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδοκοκκινίσει από την μία πλευρά και το ίδιο και από την άλλη πλευρά και μετά την βγάζουμε.
Στο σερβίρισμα συνοδεύεται και με χυμό από λεμονάκι μυρωδάτο ανάλογα με τα γούστα. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, όσο η γραβιέρα είναι χλιαρή και μαλακή και να μην το αφήσουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.
Δεν ξέρω αν είναι αυτονόητο ή πρέπει να το αναφέρω, αλλά η γραβιέρα σαγανάκι (ειδικά αν πρόκειται για αλμυρή γραβιέρα) είναι ένας πολύ καλός μεζές για τσίπουρο αλλά και για κρασί, οπότε... εις υγείαν!
Ημερομηνία : 11/12/2014, 09:04:31
Ετικέτες: συνταγή, video, μεζές,
Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:
- Πλιγούρι με κιμά
- Μακαρόνια με κιμά
- Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
- Αβοκάντο με μέλι
- Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Κοινωνικός σχολιασμός
η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...