Λαχταριστή γραβιέρα σαγανάκι


γραβιέρα σαγανάκι

Είναι από τις δημοφιλείς παραγγελίες μας σε ταβέρνες και αυτή τη φορά το φτιάχνουμε εμείς... γρήγορα και εύκολα!

Για να κάνουμε αυτό το σαγανάκι λοιπόν, αυτό που χρειάζεται καταρχήν είναι ένα καλό κομμάτι γραβιέρας, να είναι επίπεδο και να έχει πάχος περίπου 1,5 εκατοστά. Μετά περνάμε στην φάση του αλευρώματος, αλλά για να κολλήσει το αλεύρι πάνω στην γραβιέρα, την βρέχουμε πρώτα με λίγο νερό.

Αφού την αλευρώσουμε καλά, είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και την τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη. Δεν θέλει πολύ ζάλισμα με πολλά αναποδογυρίσματα, απλά την αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδοκοκκινίσει από την μία πλευρά και το ίδιο και από την άλλη πλευρά και μετά την βγάζουμε.

Στο σερβίρισμα συνοδεύεται και με χυμό από λεμονάκι μυρωδάτο ανάλογα με τα γούστα. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, όσο η γραβιέρα είναι χλιαρή και μαλακή και να μην το αφήσουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Δεν ξέρω αν είναι αυτονόητο ή πρέπει να το αναφέρω, αλλά η γραβιέρα σαγανάκι (ειδικά αν πρόκειται για αλμυρή γραβιέρα) είναι ένας πολύ καλός μεζές για τσίπουρο αλλά και για κρασί, οπότε... εις υγείαν!

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 11/12/2014, 09:04:31
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


πατατοκεφτέδες

Εύκολοι παραδοσιακοί πατατοκεφτέδες
Έβαλα μέσα τριμμένα τυριά και κρεμμύδι


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


Αντικύθηρα

Αντικύθηρα
Τα Αντικύθηρα βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στα Κύθηρα και την...


Λευκάδα

Λευκάδα
Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση ελληνικό νησί του...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


τούρτα φράουλα

Τούρτα φράουλα - Ένα εύκολο ανοιξιάτικο γλυκό με φρέσκες φράουλες
Αρκετά εύκολη συνταγή και με απλά υλικά


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...


Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος
Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και...