Εύκολη συνταγή για σούπα με ρεβύθια λεμονάτα


Τα ρεβύθια άργησαν να μπουν στο διατροφολόγιο μου, αλλά έκαναν εντυπωσιακή είσοδο με αυτήν την εύκολη συνταγή αυτής της απλής και πολύ νόστιμης σούπας.

σούπα ρεβύθια

Η διαδικασία της υλοποίησης ξεκινάει βάζοντας τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό (με λίγο αλάτι μέσα) για καμιά δεκαριά ώρες. Συνήθως αυτά τα βάζουμε να μουλιάζουν το βράδυ για να τα μαγειρέψουμε την άλλη μέρα το πρωί.

Από εκεί και πέρα, μερικοί τα προτιμούν χωρίς την φλούδα ή/και τα αγοράζουν αποφλοιωμένα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο θέμα, εγώ αποφάσισα να την κρατήσω και την φλούδα αν και δοκίμασα να καθαρίσω και μερικά για να πειραματιστώ με αυτήν την μέθοδο αποφλοίωσης δια της βρεγμένης πετσέτας (βλέπε video).

Συνεχίζουμε, δίνοντας μια βράση στα ρεβύθια για μερικά λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε-ξεπλένουμε, δηλαδή αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέσα σε 3 λίτρα νερό, με ένα κρεμμύδι σχετικά χοντροκομένο και λίγο αλάτι.

Βράζουν λοιπόν καμιά ώρα, για να μαλακώσουν, και όταν πλέον είναι έτοιμα, τότε ρίχνουμε τον χυμό από δυο λεμόνια, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγο επιπλέον αλάτι και 1 κουταλάκι ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματοθούν και αυτά τα υλικά στην σούπα και είμαστε οκ.

Η ρίγανη και το λεμόνι τους δίνουν πολύ ωραία γεύση (ανάλογα και με τα γούστα βέβαια) και κάπως έτσι είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 05/12/2014, 10:00:00
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...