Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά


Λοιπόν, αυτή η ομελέτα φούρνου είναι κάπως «υπερπαραγωγή» με αρκετά υλικά και κάνει αυτούς που θεωρούν ότι η ομελέτα είναι κάτι απλό και εύκολο να αναθεωρούν τις θεωρίες τους. Όχι ότι είναι και πολύ δύσκολη αλλά έχει μια διαδικασία.

ομελέτα φούρνου

Καταρχήν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και τελικά ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο, δεν γλιτώνουμε αρχικά το τηγάνι, διότι μερικά υλικά τα σοτάρουμε στην αρχή να πάρουν ένα πρώτο "βάπτισμα του πυρός", βλέπε video...

Ίσως μάλιστα, όπως το σκέφτηκα εκ των υστέρων, να μπορούσε να γίνει και εξολοκλήρου στο τηγάνι, αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή τα υλικά είναι πολλά βολεύει καλύτερα να απλωθούν και να ψηθούν σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια όπως αυτή του ταψιού, άσε που το τελικό αποτέλεσμα έτσι εμένα μου μοιάζει οπτικά με μια πίτσα :-)

Και μιας που είπα "πίτσα", όπως και στις πίτσες, έτσι και εδώ υπάρχει αρκετά μεγάλο εύρος αυτοσχεδιασμού στα υλικά, ανάλογα με το τι θέλουμε και το τι διαθέτουμε. Εγώ θα έβαζα και καμιά ψιλοκομμένη πιπεριά (όχι καυτερή) αν είχα εκείνη την μέρα, αλλά δεν είχα. Τώρα που έχω μερικές στο ψυγείο... άραγε να πάω τους πω... στερνή μου πιπεριά να σ' είχα πρώτα (;)

Τέλος πάντων, εκείνη την μέρα είχα στο ντουλάπι μια κονσέρβα μανιτάρια, στο ψυγείο είχα μπέικον και παρμεζάνα και ντομάτες και στο μπαλκόνι είχα κρεμμύδια. Συγκέντρωσα λοιπόν τα υλικά και ξεκίνησα το "επί το έργον" που φαίνεται στο βίντεο, από το τηγάνι στον φούρνο και τελικά στο πιάτο.

Τα υλικά της συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια (κονσέρβα)
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 100 ml γάλα
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Η διαδικασία

  • καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε
  • ξεπλένουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια της κονσέρβας και τα στραγγίζουμε
  • πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά
  • προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά
  • προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά
  • ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (να μην στεγνώσει εντελώς)
  • σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά (κρόκους και ασπράδι) μαζί με το γάλα, την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη
  • αλείφουμε στην εσωτερική επιφάνεια του ταψιού μια κουταλιά ελαιόλαδο και απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά
  • προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι και απλώνουμε τα υλικά σε όλη την επιφάνεια του
  • προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα των αυγών προσπαθώντας να απλωθεί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά
  • προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC, ψήνουμε την ομελέτα στους 180 ºC για 35-40 περίπου λεπτά

Το τελικό αποτέλεσμα (;)

Η γεύση του ήταν ιδιαίτερη, μια φίνα νότα απροσδιόριστης προέλευσης, σαν να είχε και κάποιο μπαχαρικό που όμως εγώ δεν έβαλα και νομίζω ότι ήταν η ντομάτα που το έβγαζε αυτό. Θα την ξανακάνω και... πιστεύω ότι έτσι πως κόβεται αυτή η ομελέτα σε ωραία και εντυπωσιακής τομής κομμάτια είναι μια καλή περίπτωση και για μπουφέ σε κάποιο πάρτι.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 22/10/2013, 16:09:32
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


τούρτα φράουλα

Τούρτα φράουλα - Ένα εύκολο ανοιξιάτικο γλυκό με φρέσκες φράουλες
Αρκετά εύκολη συνταγή και με απλά υλικά


podcast

Πειραματική εκπομπή... μην είναι podcast?
Ένα podcast χύμα στο κύμα


Αντικύθηρα

Αντικύθηρα
Τα Αντικύθηρα βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στα Κύθηρα και την...


Λευκάδα

Λευκάδα
Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση ελληνικό νησί του...


Παξοί

Παξοί
Το νησί των Παξών βρίσκεται στα νότια της Κέρκυρας και...


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


ιστοσελίδα

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


τούρτα φράουλα

Τούρτα φράουλα - Ένα εύκολο ανοιξιάτικο γλυκό με φρέσκες φράουλες
Αρκετά εύκολη συνταγή και με απλά υλικά


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...


Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος
Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και...