Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά


Λοιπόν, αυτή η ομελέτα φούρνου είναι κάπως «υπερπαραγωγή» με αρκετά υλικά και κάνει αυτούς που θεωρούν ότι η ομελέτα είναι κάτι απλό και εύκολο να αναθεωρούν τις θεωρίες τους. Όχι ότι είναι και πολύ δύσκολη αλλά έχει μια διαδικασία.

ομελέτα φούρνου

Καταρχήν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και τελικά ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο, δεν γλιτώνουμε αρχικά το τηγάνι, διότι μερικά υλικά τα σοτάρουμε στην αρχή να πάρουν ένα πρώτο "βάπτισμα του πυρός", βλέπε video...

Ίσως μάλιστα, όπως το σκέφτηκα εκ των υστέρων, να μπορούσε να γίνει και εξολοκλήρου στο τηγάνι, αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή τα υλικά είναι πολλά βολεύει καλύτερα να απλωθούν και να ψηθούν σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια όπως αυτή του ταψιού, άσε που το τελικό αποτέλεσμα έτσι εμένα μου μοιάζει οπτικά με μια πίτσα :-)

Και μιας που είπα "πίτσα", όπως και στις πίτσες, έτσι και εδώ υπάρχει αρκετά μεγάλο εύρος αυτοσχεδιασμού στα υλικά, ανάλογα με το τι θέλουμε και το τι διαθέτουμε. Εγώ θα έβαζα και καμιά ψιλοκομμένη πιπεριά (όχι καυτερή) αν είχα εκείνη την μέρα, αλλά δεν είχα. Τώρα που έχω μερικές στο ψυγείο... άραγε να πάω τους πω... στερνή μου πιπεριά να σ' είχα πρώτα (;)

Τέλος πάντων, εκείνη την μέρα είχα στο ντουλάπι μια κονσέρβα μανιτάρια, στο ψυγείο είχα μπέικον και παρμεζάνα και ντομάτες και στο μπαλκόνι είχα κρεμμύδια. Συγκέντρωσα λοιπόν τα υλικά και ξεκίνησα το "επί το έργον" που φαίνεται στο βίντεο, από το τηγάνι στον φούρνο και τελικά στο πιάτο.

Τα υλικά της συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια (κονσέρβα)
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 100 ml γάλα
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Η διαδικασία

  • καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε
  • ξεπλένουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια της κονσέρβας και τα στραγγίζουμε
  • πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά
  • προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά
  • προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά
  • ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (να μην στεγνώσει εντελώς)
  • σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά (κρόκους και ασπράδι) μαζί με το γάλα, την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη
  • αλείφουμε στην εσωτερική επιφάνεια του ταψιού μια κουταλιά ελαιόλαδο και απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά
  • προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι και απλώνουμε τα υλικά σε όλη την επιφάνεια του
  • προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα των αυγών προσπαθώντας να απλωθεί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά
  • προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC, ψήνουμε την ομελέτα στους 180 ºC για 35-40 περίπου λεπτά

Το τελικό αποτέλεσμα (;)

Η γεύση του ήταν ιδιαίτερη, μια φίνα νότα απροσδιόριστης προέλευσης, σαν να είχε και κάποιο μπαχαρικό που όμως εγώ δεν έβαλα και νομίζω ότι ήταν η ντομάτα που το έβγαζε αυτό. Θα την ξανακάνω και... πιστεύω ότι έτσι πως κόβεται αυτή η ομελέτα σε ωραία και εντυπωσιακής τομής κομμάτια είναι μια καλή περίπτωση και για μπουφέ σε κάποιο πάρτι.

Ημερομηνία : 22/10/2013, 16:09:32
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


φασολάδα με ρύζι

Φασολάδα με ρύζι
Έβαλα πράσινη πιπεριά και μουστάρδα


Πέτουρα

Πέτουρα
Με λιωμένο βούτυρο και τυρί φέτα


ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια
Απλή περίπτωση ομελέτας με μανιτάρια και κρεμμύδι


μανέστρα

Μανέστρα
Κριθαράκι με χυμό ντομάτας


ομελέτα με λουκάνικα

Ομελέτα με λουκάνικα
Έβαλα επίσης πιπεριά και κρεμμύδι


πλιγούρι με πιπεριές

Πλιγούρι με πιπεριές
Εύκολη συνταγή και νόστιμη


πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας
Δεν είναι η κλασική συνταγή



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Πάργα

Πάργα
Όμορφος παραδοσιακός οικισμός


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών


παραλία Χαλκιδικής

Χαλκιδική
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει :-)


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι