Ομελέτα με μπύρα... και διάφορα άλλα


Το καλοκαίρι με την ζέστη αφήνω στην άκρη το κόκκινο κράσι που συνήθως πίνω με το φαγητό τον υπόλοιπο χρόνο και παίρνω στην θέση του κάποια μπύρα. Αρχίζοντας να δοκιμάζω διάφορες μπύρες και να "ψάχνομαι" σχετικά, αναρωτιόμουν και σκεφτόμουν πιθανούς μεζέδες για την μπύρα. Κάπου πήρε το αυτί ή το μάτι μου (δεν θυμάμαι) ότι η μπύρα ταιριάζει με την ομελέτα και τελικά δεν αρκέστηκα να τα δοκιμάσω μόνο διπλά-δίπλα, αλλά δοκίμασα και να βάλω την μπύρα μέσα στην ομελέτα.

Την πρώτη φορά που την έκανα (βλέπε βίντεο) ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με την μπύρα και το αλεύρι και μάλλον αποδείχτηκε ότι σε αυτή την περίπτωση "ο φόβος φυλάει τα έρμα". Το αποτέλεσμα μου άρεσε και αυτό που με εντυπωσίασε ήταν τα ενδιαφέροντα αρώματα που έβγαιναν καθώς ψήνονταν στο τηγάνι.

Μετά από λίγες μέρες όμως που το ξαναδοκίμασα (έχοντας ξεθαρρέψει) και έβαλα κάπως "κουτουρού" μπύρα και αρκετό αλεύρι, κατέληξα να έχω μια άμορφη μάζα που έμενε στο τηγάνι σαν "κρέμα" και... δεν τρώγονταν!

Οπότε μετά επέστρεψα στην αρχική συνταγή και κοιτάζω πλέον να μην αποκλίνω ιδιαίτερα από αυτές τις αναλογίες. Για να δούμε λοιπόν τα υλικά:

  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι άνηθο
  • 150 ml μπύρα
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η εκτέλεση είναι αρκετά απλή όπως συνηθίζεται στις ομελέτες (σημείωση: εγώ έβαλα συγκεκριμένα παρμεζάνα και μπέικον γιατί μου είχαν περισσέψει από την καρμπονάρα, είναι και θέμα γούστου αυτά).

Πάντως τα δύο θέματα που χρειάζονται προσοχή εδώ είναι:

  • πρώτον: να μην παραψήσουμε πολύ το μπέικον πριν μπουν τα αυγά, γιατί μετά που θα παραμείνει μέσα.... προφανώς θα καεί μέχρι να ψηθούν και τα αυγά. Ίσως είναι πιο "safe" τεχνική να μην το σοτάρουμε από πριν στο τηγάνι, αλλά να το προσθέσουμε ψιλοκομμένο (άψητο) μέσα στο μείγμα των αυγών και να τα βάλουμε όλα μαζί στο τηγάνι να ψηθούν παρέα.
  • δεύτερον: το κλασικό σε αυτές τις περιπτώσεις "γύρισμα" από την άλλη πλευρά. Εδώ είναι δύσκολο να υπάρξουν "οδηγίες"... αυτοσχεδιάζουμε!

Συμπερασματικά, νομίζω ότι η μπύρα σε αυτή την συνταγή την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ομελέτες και γενικά ο συνδυασμός των υλικών εμένα μου άρεσε μου. Βέβαια είναι αρκετά χορταστική, εμένα όταν δοκίμασα να την φάω μόνος μου... μου ήρθε κάπως βαριά, μάλλον θα έλεγα ότι είναι δυο μερίδες.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 17/09/2013, 09:21:34
Ετικέτες: , , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...