Ομελέτα με μπύρα... και διάφορα άλλα

Το καλοκαίρι με την ζέστη αφήνω στην άκρη το κόκκινο κράσι που συνήθως πίνω με το φαγητό τον υπόλοιπο χρόνο και παίρνω στην θέση του κάποια μπύρα. Αρχίζοντας να δοκιμάζω διάφορες μπύρες και να "ψάχνομαι" σχετικά, αναρωτιόμουν και σκεφτόμουν πιθανούς μεζέδες για την μπύρα. Κάπου πήρε το αυτί ή το μάτι μου (δεν θυμάμαι) ότι η μπύρα ταιριάζει με την ομελέτα και τελικά δεν αρκέστηκα να τα δοκιμάσω μόνο διπλά-δίπλα, αλλά δοκίμασα και να βάλω την μπύρα μέσα στην ομελέτα.

Την πρώτη φορά που την έκανα (βλέπε βίντεο) ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με την μπύρα και το αλεύρι και μάλλον αποδείχτηκε ότι σε αυτή την περίπτωση "ο φόβος φυλάει τα έρμα". Το αποτέλεσμα μου άρεσε και αυτό που με εντυπωσίασε ήταν τα ενδιαφέροντα αρώματα που έβγαιναν καθώς ψήνονταν στο τηγάνι.

Μετά από λίγες μέρες όμως που το ξαναδοκίμασα (έχοντας ξεθαρρέψει) και έβαλα κάπως "κουτουρού" μπύρα και αρκετό αλεύρι, κατέληξα να έχω μια άμορφη μάζα που έμενε στο τηγάνι σαν "κρέμα" και... δεν τρώγονταν!

Οπότε μετά επέστρεψα στην αρχική συνταγή και κοιτάζω πλέον να μην αποκλίνω ιδιαίτερα από αυτές τις αναλογίες. Για να δούμε λοιπόν τα υλικά:

  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι άνηθο
  • 150 ml μπύρα
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η εκτέλεση είναι αρκετά απλή όπως συνηθίζεται στις ομελέτες (σημείωση: εγώ έβαλα συγκεκριμένα παρμεζάνα και μπέικον γιατί μου είχαν περισσέψει από την καρμπονάρα, είναι και θέμα γούστου αυτά).

Πάντως τα δύο θέματα που χρειάζονται προσοχή εδώ είναι:

  • πρώτον: να μην παραψήσουμε πολύ το μπέικον πριν μπουν τα αυγά, γιατί μετά που θα παραμείνει μέσα.... προφανώς θα καεί μέχρι να ψηθούν και τα αυγά. Ίσως είναι πιο "safe" τεχνική να μην το σοτάρουμε από πριν στο τηγάνι, αλλά να το προσθέσουμε ψιλοκομμένο (άψητο) μέσα στο μείγμα των αυγών και να τα βάλουμε όλα μαζί στο τηγάνι να ψηθούν παρέα.
  • δεύτερον: το κλασικό σε αυτές τις περιπτώσεις "γύρισμα" από την άλλη πλευρά. Εδώ είναι δύσκολο να υπάρξουν "οδηγίες"... αυτοσχεδιάζουμε!

Συμπερασματικά, νομίζω ότι η μπύρα σε αυτή την συνταγή την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ομελέτες και γενικά ο συνδυασμός των υλικών εμένα μου άρεσε μου. Βέβαια είναι αρκετά χορταστική, εμένα όταν δοκίμασα να την φάω μόνος μου... μου ήρθε κάπως βαριά, μάλλον θα έλεγα ότι είναι δυο μερίδες.

{ Ημερομηνία: 17-09-2013 (09:21:34) }