Μαρινάρισμα σε χοιρινές μπριζόλες


Αν και αναλαμβάνω συχνά το ψήσιμο του κρέατος στο μπάρμπεκιου, συνήθως το "παραλαμβάνω" ήδη μαριναρισμένο οπότε δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα. Παρόλα αυτά έχω αρχίσει να κάνω κάποιες δοκιμές και γύρω από το μαρινάρισμα και σε αυτό το βίντεο φτιάχνουμε μάλλον μία από τις πιο απλές περιπτώσεις, δηλαδή ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (συν ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προαιρετικά), χρησιμοποιώντας ως "κρέας" μερικές χοιρινές μπριζόλες.

Μέχρι τώρα κάπως έτσι μαρινάραμε τις χοιρινές μπριζόλες, αλλά και την πανσέτα (χοιρινά παϊδάκια) που προτιμώ εγώ συνήθως. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες απόψεις γύρω από το ψήσιμο του κρέατος, που έρχονται σε "αντίθεση" με τα παραπάνω, για παράδειγμα:

  • ότι το αλάτι "στεγνώνει" το κρέας και έτσι σκληραίνει αρκετά στο ψήσιμο (;) ή
  • ότι το κρέας θα πρέπει να μην έχει "υγρασία" στην επιφάνεια του όταν τοποθετηθεί στο τηγάνι ή στην σχάρα ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί γρήγορα μια "κρούστα" εξωτερικά προκειμένου να μην στεγνώσει εσωτερικά (;)

Αυτά τα θέματα τα ψάχνω ακόμα και δεν έχω δικά μου πειραματικά αποτελέσματα. Ομολογουμένως οι χοιρινές μπριζόλες μας βγαίνουν συνήθως σκληρές, γι' αυτό και προσωπικά προτιμώ την πανσέτα που είναι και πιο λεπτή, αλλά δεν είμαι και σίγουρος πόσο πιο μαλακές θα μπορούσαν ενδεχωμένως να γίνουν αν τις κάναμε κάπως "αλλιώς".

Εσύ... μήπως έχεις κάποιο τιπ για την προετοιμασία ώστε να έχουμε καλό ψήσιμο και νόστιμο κρέας;

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 16/09/2013, 13:06:38
Ετικέτες: ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...