Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι


Τα κολοκυθάκια (όπως και τις μελιτζάνες) δεν τα είχα και πολύ συχνά στο πιάτο μου, καμιά φορά τύχαινε να βρεθούν γεμιστά με ρύζι και κιμά (και συνήθως έτρωγα μόνο την γέμιση) και μερικές φορές τηγανιτά σκέτα, χωρίς κουρκούτι.

κολοκυθάκια τηγανιτά

Στην συγκεκριμένη βερσιόν, τηγανιτά με κουρκούτι (*), νομίζω μόνο έξω σε ταβέρνα έτυχε να τα πετύχουμε μερικές φορές και να τα παραγγείλαμε για ορεκτικά και μάλιστα παρέα με το τζατζικάκι τους :-)

Μου έδωσαν λοιπόν μερικά κολοκυθάκια (σπιτικά, από κήπο) και είπα να δοκιμάσω να κάνω κάποιες συνταγές με αυτά. Στην προκειμένη περίπτωση η συνταγή είναι πολύ απλή...

  • πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα κοτσάνια τους στις δύο άκρες
  • κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες (πάχος περίπου μισό με εκατοστό) και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • για το κουρκούτι ανακατεύουμε αλεύρι με νερό σε αναλογία 1 προς 1, δηλαδή ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι αλεύρι ή 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια αλεύρι κ.ο.κ. (ανάλογα με την ποσότητα από κολοκυθάκια που έχουμε να τηγανίσουμε).
  • άμα θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο αλάτι στο κουρκούτι ή εναλλακτικά μπορούμε να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια (εγώ τα τελευταία χρόνια το έχω κόψει το πολύ αλάτι, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα έβαζα καθόλου)
  • από εκεί και πέρα... βουτάμε τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο γυρίζοντας εναλλάξ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσαφίζον χρώμα

Όπως ανέφερα παραπάνω, ταιριάζουν πολύ με τζατζίκι (του οποίου η συνταγή είναι εδώ) αλλά θα μπορούσαν να συνοδευτούν και με σκέτο γιαούρτι.

Υ.Γ. για το αστεράκι (*) που είχα βάλει παραπάνω, ήθελα απλά να αναφέρω ότι μέχρι πρόσφατα όταν άκουγα για "κουρκούτι" για κάποιο λόγο μου έρχονταν στο μυαλό το "πλιγούρι". Δεν ξέρω πως μου δημιουργήθηκε αυτή η σύγχυση, το είχα ξεδιαλύνει πάντως προφορικά πάνω στην κουβέντα πριν έρθει η ώρα να τηγανίσω τα κολοκυθάκια και τώρα με την εκτέλεση και αυτής της συνταγής πιστεύω ότι το έχω εμπεδώσει :-)

Ημερομηνία : 06/09/2013, 22:39:30
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή


ποδήλατο

Ποδηλατοβόλτα Freeday στην Αθήνα
Το βράδυ της Παρασκευής


ποδήλατο

24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας
Την Κυριακή 07/05/2017


Κρεατοσφαιρίδια

Κρεατοσφαιρίδια τηγανητά
Στρόγγυλα κεφτεδάκια γρήγορα και εύκολα


Μπριζόλα

Χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με κόκκινο κρασί
Μια παραλλαγή με έξτρα γεύση


Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών