Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι


Τα κολοκυθάκια (όπως και τις μελιτζάνες) δεν τα είχα και πολύ συχνά στο πιάτο μου, καμιά φορά τύχαινε να βρεθούν γεμιστά με ρύζι και κιμά (και συνήθως έτρωγα μόνο την γέμιση) και μερικές φορές τηγανιτά σκέτα, χωρίς κουρκούτι.

κολοκυθάκια τηγανιτά

Στην συγκεκριμένη βερσιόν, τηγανιτά με κουρκούτι (*), νομίζω μόνο έξω σε ταβέρνα έτυχε να τα πετύχουμε μερικές φορές και να τα παραγγείλαμε για ορεκτικά και μάλιστα παρέα με το τζατζικάκι τους :-)

Μου έδωσαν λοιπόν μερικά κολοκυθάκια (σπιτικά, από κήπο) και είπα να δοκιμάσω να κάνω κάποιες συνταγές με αυτά. Στην προκειμένη περίπτωση η συνταγή είναι πολύ απλή...

  • πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα κοτσάνια τους στις δύο άκρες
  • κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες (πάχος περίπου μισό με εκατοστό) και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • για το κουρκούτι ανακατεύουμε αλεύρι με νερό σε αναλογία 1 προς 1, δηλαδή ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι αλεύρι ή 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια αλεύρι κ.ο.κ. (ανάλογα με την ποσότητα από κολοκυθάκια που έχουμε να τηγανίσουμε).
  • άμα θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο αλάτι στο κουρκούτι ή εναλλακτικά μπορούμε να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια (εγώ τα τελευταία χρόνια το έχω κόψει το πολύ αλάτι, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα έβαζα καθόλου)
  • από εκεί και πέρα... βουτάμε τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο γυρίζοντας εναλλάξ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσαφίζον χρώμα

Όπως ανέφερα παραπάνω, ταιριάζουν πολύ με τζατζίκι (του οποίου η συνταγή είναι εδώ) αλλά θα μπορούσαν να συνοδευτούν και με σκέτο γιαούρτι.

Υ.Γ. για το αστεράκι (*) που είχα βάλει παραπάνω, ήθελα απλά να αναφέρω ότι μέχρι πρόσφατα όταν άκουγα για "κουρκούτι" για κάποιο λόγο μου έρχονταν στο μυαλό το "πλιγούρι". Δεν ξέρω πως μου δημιουργήθηκε αυτή η σύγχυση, το είχα ξεδιαλύνει πάντως προφορικά πάνω στην κουβέντα πριν έρθει η ώρα να τηγανίσω τα κολοκυθάκια και τώρα με την εκτέλεση και αυτής της συνταγής πιστεύω ότι το έχω εμπεδώσει :-)

Ημερομηνία : 06/09/2013, 22:39:30
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές
Έχω την συνταγή σε video


Χοιρινή πανσέτα

Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο
Την ψήνω με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο


πατάτες φούρνου με μανιτάρια

Πατάτες φούρνου με μανιτάρια και πιπεριές
Αυτοσχέδια συνταγή, νόστιμη βγήκε


φακόρυζο

Φακόρυζο με πιπεριά Φλωρίνης
Έβαλα και πιπεριά για έξτρα γεύση


τσιζκέικ στο ποτήρι

Εύκολο τσιζκέικ στο ποτήρι
Με στραγγιστό γιαούρτι


βιβλία

Διάβασμα με την τεχνική Pomodoro
Βολεύει και σε άλλες εργασίες


σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Πάργα

Πάργα
Όμορφος παραδοσιακός οικισμός


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών


παραλία Χαλκιδικής

Χαλκιδική
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει :-)


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι