Συνταγή για σαλάτα με πιπεριές «Φλωρίνης» ψητές


Ενώ τις πράσινες πιπεριές δεν τις τρώω συνήθως, π.χ. από την πίτσα τις βγάζω αν τις πετύχω, οι πιπεριές Φλωρίνης μου αρέσουν και τις τρώω ευχαρίστως. Στην προκειμένη περίπτωση τις κάνουμε μια πολύ εύκολη σαλάτα, αφού πρώτα τις ψήσουμε στον φούρνο και τις ξεφλουδίσουμε.

Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή, το μόνο λεπτό σημείο είναι η λεπτή φλούδα της πιπεριάς καθώς μερικές φορές είναι λίγο δύσκολο να ξεκολλήσει η φλούδα σε ορισμένα σημεία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αφού πλύνουμε καλά τις πιπεριές τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο (τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200 οC) για περίπου 35-45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Θα πρέπει να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μπορούν να ξεφλουδιστούν. Μπορούμε, αν χρειάζεται να ψηθούν λίγο ακόμα, να σβήσουμε τον φούρνο και να τις αφήσουμε μέσα για 10-15 λεπτά ακόμα. Βέβαια μου έχει τύχει κάπως έτσι να τις ξεχάσω και να τις παρα-ψήσω και μετά λιώνουν.

Έχω δοκιμάσει επίσης να τις κάνω και σε σκεπαστό τηγάνι και γουόκ. Εδώ έχω μια τεχνική που είναι κάπως πιο δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς με σκεπασμένο το τηγάνι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας για λίγη ώρα (π.χ. 1 λεπτό) και μετά το σβήνουμε και αφήνουμε την θερμότητα να διοχετευτεί αρμονικά (π.χ. για 5-10 λεπτά) και επαναλαμβάνουμε αυτό αρκετές φορές. Δημιουργούμε έτσι μέσα στο τηγάνι μια θερμή ατμόσφαιρα που σιγοψήνει τις πιπεριές αλλά δεν τις καίει στο κάτω μέρος μου ακουμπάν στον πάτο του σκεύους. Είναι αρκετά πιο περίπλοκη αυτή η διαδικασία και καθυστερεί αρκετά... βέβαια είναι μάλλον πιο οικονομική στην κατανάλωση ρεύματος.

Βέβαια και ένας άλλος τρόπος ψησίματος είναι στη σχάρα, αν έχουμε ανάψει κάρβουνα για μπάρμπεκιου, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε τις πιπεριές, οπότε συμβιβαζόμαστε και στην κουζίνα.

Όταν αισίως ψηθούν οι πιπεριές, φαίνεται σαν να "ξεφουσκώνουν" και να "ζαρώνει" η φλούδα τους, υπάρχει και ένα στάδιο που εγώ συνήθως το παραλείπω (και ίσως γι'αυτό να δυσκολεύομαι να τις ξεφλουδίσω αρκετές φορές). Στο στάδιο αυτό λοιπόν, αμέσως μετά το ψήσιμο, μου έχουν πει να τις σκεπάζω για λίγη ώρα π.χ. μέσα σε μια κατσαρόλα για να "ιδρώσουν" και να ξεφλουδίζονται πιο άνετα. Όταν τις κάνω στο φούρνο, το παραλείπω αυτό το βήμα για να μην λερώνω και κατσαρόλα εκτός από το ταψί.

Μετά λοιπόν έχοντας κρυώσει (για να μην καούν τα χέρια μας) οι πιπεριές «Φλωρίνης», τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τους σπόρους που έχουν μέσα τους και τις βάζουμε σε ένα τάπερ ή μπολ με καπάκι. Τις ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Στο βίντεο έχουμε βάλει και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο επίσης, αλλά αυτά είναι προαιρετικά, αν μας αρέσουν... εγώ τις τρώω ευχάριστα και σκέτες μόνο με το ελαιόλαδο.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 18/07/2013, 22:49:53
Ετικέτες: , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...