Συνταγή για καρμπονάρα με αυγά (χωρίς κρέμα γάλακτος)


Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που το τρώω ευχάριστα ακόμη και σκέτα χωρίς σάλτσα, με λίγο τυρί φέτα. Αν το δούμε στατιστικά, μέχρι τώρα οι περισσότερες μακαρονάδες που έχω φάει ήταν είτε με μια απλή σάλτσα είτε με κιμά, μερικές με μανιτάρια και από καρμπονάρες μάλλον πολύ λίγες.

Θυμάμαι που είχα δοκιμάσει να φτιάξω στα φοιτητικά τα χρόνια και νομίζω την είχα πετύχει (βέβαια τότε τα στάνταρτς της επιτυχίας ήταν μάλλον σε άλλο επίπεδο), επίσης πριν μερικούς μήνες είχαμε κάνει και κάτι με μια μερικώς "προκατασκευασμένη" καρμπονάρα (δεν θυμάμαι πως ήταν ακριβώς, νομίζω σε σκόνη που την έβραζες ή κάτι τέτοιο).

Αυτή την φορά, φτιάξαμε την αυθεντική καρμπονάρα, η οποία γενικά είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή και μάλλον πιο απλή απ' ότι συνήθως σερβίρονται οι "καρμπονάρες" στην ελληνική τους έκδοση που κυκλοφορούν συχνά με πιο ενισχυμένη σύνθεση η οποία περιέχει πολλές φορές και κρέμα γάλακτος. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος αλλά αυγά, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε όσο περισσότερο γίνεται την γνήσια Ιταλική συνταγή.

Ας δούμε το video...

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε, λοιπόν, είναι τα εξής:

  • 250 γρ. μακαρόνια (δηλαδή μισό πακέτο του μισού κιλού)
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (δεν είχαμε πεκορίνο)
  • 200 γρ. μπέικον
  • 3 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο

Με τα υλικά αυτά, βγαίνουν 2-3 μερίδες... ανάλογα πόσο τρώει ο καθένας.

Στην εκτέλεση της συνταγής, βράζουμε τα μακαρόνια 10-12 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού που έχουν) και παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς και μισό φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας) και σοτάρουμε εκεί το μπέικον (το οποίο έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά κομμάτια) μαζί με το σκόρδο (χωρίς να το ψιλοκόψουμε αυτό). Το σκόρδο το αφήνουμε να δώσει το άρωμα του στο μπέικον και μόλις σοταριστεί το μπέικον αφαιρούμε το σκόρδο από την κατσαρόλα.

Μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση στο "μάτι" της κουζίνας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά με το μπέικον. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά, μέχρι πλέον να μην υπάρχουν "υγρά" στον πάτο της κατσαρόλας.

Μετά σερβίρουμε (ανάλογα με τα γούστα) με λίγο έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Αρκετά "δυνατές" γεύσεις, από θερμίδες δεν ξέρω πόσες έχει αυτή η συνταγή, πάντως έτσι πως το βλέπω "με το μάτι" δεν το λες και "ελαφρύ" :-)

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 18/07/2013, 00:27:22
Ετικέτες: , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...