Ξεκινώντας την «μαζική» παραγωγή ψωμιού


Μετά την δεύτερη προσπάθεια να δημιουργήσω ψωμί (δηλαδή την πρώτη επιτυχημένη) με τον αρτοπαρασκευαστή, το ηθικό αναπτερώθηκε και έβαλα μπρος την «μαζική» παραγωγή. Πρέπει να έχω φτιάξει 7-8, μέχρι τώρα και βασικά δεν φτιάχνω συχνά, αλλά μπορεί σε μια μέρα να κάνω 2-3 για να έχω για μια βδομάδα, ή να πάω κάποιο και για δώρο! 

ψωμιά

Πλέον κάνω μια απλή και εξπρές συνταγή, δηλαδή εύκολα υλικά και γρήγορη στην υλοποίηση (περίπου μιάμιση ώρα)... οι εντυπώσεις βέβαια ανάμεικτες. Κατά παράξενο τρόπο, ενώ πάντα βάζω τα ίδια υλικά στο ίδιο πρόγραμμα του αρτοποιητή, άλλες φορές φουσκώνει περισσότερο και άλλες λιγότερο, άλλες φορές κόβεται πιο ωραία και άλλες φορές γίνεται όλο ψίχουλα.

Δεν το έχω «ψυχολογήσει» ακόμη το πράγμα, όμως λέω τώρα να ξεκινήσω να πειραματίζομαι με νέες συνταγές, να πειράξω λίγο την δοσολογία και ίσως να φτιάξω και προζύμι... το οποίο απ' ότι διαβάζω δεν είναι και τόσο δύσκολο, απλά δεν ξέρω με την δοσολογία πόσο θα χρειαστεί.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα και οι κριτικές, απλά μάλλον θέλει να βάλω ξεφύγω από τα "καθώς πρέπει" και την "by the book" τακτική και να βάλω την κριτική μου ικανότητα να μεταλλάξει τις συνταγές. Τέλος πάντων, θα κάνω κάποιες δοκιμές το επόμενο διάστημα και πάλι εδώ είμαστε να σας πω τα κατορθώματα μου!

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 01/10/2012, 23:27:31
Ετικέτες: , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Διαπροσωπικά:


Κοινωνικός σχολιασμός

charm_quark

charm_quark

16/10/2012, 23:08:39

Απ: Ξεκινώντας την «μαζική» παραγωγή ψωμιού

και εσύ αρτοπαρασκευαστή;
jesus!... εμείς που δεν έχουμε δηλαδή; 10 μέρες θα κοσκινίζουμε και θα ζυμώνουμε;
Πάντως ειλικρινά με τις συνταγές υπάρχει ένα θέμα.
πχ. ΈΦτιαξα μία μηλόπιτα εμπνευσμένη ειδικά για άτομο που δεν κάνει να φάει ζάχαρη και αλάτι. Βγήκε τόσο τέλεια που αποφάσισα πως απο εδώ και πέρα θα είναι η μόνιμη μου συνταγή. ο Strange, έφαγε μισό ταψί μέσα σε μισή μέρα!
Μετά απο 3-4 μέρες ξαναφτιάχνω την ίδια συνταγή με μόνη αλλαγή ότι αντί για stevia έβαλα άλλο γλυκαντικό. Αποτυχία! πλήρης όμως;!
Έψαξα πολύ να καταλάβω τι έφταιξε... και δεν το βρήκα. Αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω μεθαύριο αλλη μία φορά, με στέβια μπας και έχει κάποιο ρόλο; Θα μάθουμε!

_fantom_

_fantom_

17/10/2012, 13:20:51

Απ: Ξεκινώντας την «μαζική» παραγωγή ψωμιού

ένα πράγμα που απ' ότι καταλαβαίνω παίζει ρόλο (εκτός από τα υλικά) είναι και η θερμοκρασία... π.χ. στην παραπάνω φωτογραφία το πιο φουσκωτό ψωμί ήταν το δεύτερο, που μπήκε σχεδόν αμέσως μετά το πρώτο κι ήταν ακόμη ζεστό το μηχάνημα, οπότε ίσως γι' αυτό φούσκωσε παραπάνω. Το τρίτο μετά άργησα να το βάλω και είχε κρυώσει πλέον ο αρτοπαρασκευαστής.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...