Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές


Σήμερα έχω να σας πω για μια μακαρονάδα που έκανα μόλις χθες και την ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ που έσπευσα άμεσα να σας δείξω και το βίντεο της συνταγής γιατί θεωρώ πως δεν πρέπει μια τόσο νόστιμη δημιουργία να καθυστερήσω να την παραδώσω στην ανθρωπότητα.

κόκκινη σάλτσα με πιπεριές

Μακαρονάδες δεν τρώμε συχνά πλέον, αλλά αυτή την φορά μερακλώθηκα και είπα να μαγειρέψω κάποια βιολογικά μακαρόνια ολικής που είχα στο ντουλάπι. Έτσι με 2-3 απλά υλικά ετοίμασα το φαγητό μας και μπορώ να πω ότι μείναμε ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι την έχω κάνει και άλλες φορές αυτή τη συνταγή παλιότερα, απλά ίσως επειδή είχαμε να φάμε πολύ καιρό κάτι τέτοιο μας φάνηκε πολύ σούπερ ουάου!

Φτάνει όμως ο πρόλογος, ίσως ήδη να σου τρέχουν τα σάλια με αυτά που διάβασες μέχρι τώρα οπότε φαντάζομαι ότι θα ανυπομονείς να μάθεις τις ουσιαστικές λεπτομέρειες.

Δες και το βίντεο και ακριβώς από κάτω θα σου έχω και τα υλικά αναλυτικά καθώς και κάποια περιγραφική περιγραφή της διαδικασίας.

Τα υλικά λοιπόν που χρησιμοποίησα είναι τα εξης (για δύο μερίδες):

  • Μισό πακέτο μακαρόνια (250 γραμμάρια)
  • Νερό για να βράσουν τα μακαρόνια
  • 125 ml χυμό ντομάτας (ελαφρώς συμπυκνωμένο)
  • 100 ml νερό για να αραιώσω τον χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές (μία πράσινη και μία κόκκινη, όχι καυτερή)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Όπως θα είδες και στο video της συνταγής, βάζω σε μία κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο (ίσα να απλωθεί στην μέσα-κάτω επιφάνεια της κατσαρόλας) και μέσα προσθέτω το κρεμμύδι και τις πιπεριές τα οποία τα έχω καθαρίσει και τα έχω κόψει σε μικρά κομμάτια.

Τα σοτάρω και κανά δυο λεπτά και μετά βάζω μέσα τον χυμό ντομάτας και τον ανακατεύω καλά. Προσθέτω επίσης και το νερό στην κατσαρόλα, για να αραιώσει λίγο η σάλτσα και να σιγοβράσει.

Βάζω μέσα και το αλατοπίπερο και αφήνω την σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, ανακατεύοντας που και που για να βεβαιωθώ ότι δεν θα κολλήσει τίποτα.

Δεν θέλει πολύ ώρα η σάλτσα, σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμη, οπότε σβήνω το μάτι της κουζίνας και την αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσω τα μακαρόνια.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που τα συνοδεύουν. Δεν είναι όλα τα μακαρόνια ίδια, αν το προσέξετε οι οδηγίες που τα συνοδεύουν ποικίλουν ανάλογα με την μάρκα και το είδος του μακαρονιού. Οπότε για το βράσιμο των μακαρονιών ανατρέξτε στην συσκευασία τους (γιατί αυτοί που τα παράγουν θα ξέρουν καλύτερα από εμένα).

Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, κάνουμε την κίνηση ΜΑΤ αυτής της συνταγής. Πολλές φορές οι νοικοκυρές προτιμούν να βάζουν πρώτα τα μακαρόνια στο πιάτο σκέτα και να προσθέτουν από πάνω μια ποσότητα σάλτσα.

Εγώ εδώ ξεφεύγω από αυτά τα στερεότυπα και βάζω τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα ανακατεύω καλά να πασαλειφτούν καλά (με απαλές κινήσεις βέβαια, να μην τα λιώσω). Μόλις η σάλτσα κάτσει πάνω στα μακαρόνια, τότε είμαι έτοιμος για το σερβίρισμα στο πιάτο.

Καλή μας όρεξη και φυσικά πριν κλείσω να πως ότι η συνταγή εννοείται ότι είναι και νηστίσιμη και vegan!

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 06/04/2020, 17:01:09
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων
Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας


τηγανιά λεμονάτη

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
Κάτι διαφορετικό από την απλή λεμονάτη τηγανιά, για έξτρα γεύση


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...