Εύκολη συνταγή για μια σαλάτα με αβοκάντο


Για σήμερα κάτι πιο γκουρμέ, δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά επειδή όπως θα έλεγε και κάποιος πειραχτήρης... "είχες και στο χωριό σου αβοκάντο;" οπότε το κατατάσσω σε κάτι πιο εξεζητημένο, αν και τα τελευταία χρόνια τα αβοκάντα έχουν μπει στην ζωή και την κουζίνα μας.

σαλάτα με αβοκάντο και καρότο

Είναι άλλωστε ένα ενδιαφέρον τρόφιμο, το οποίο αν δεν το έχετε δοκιμάσει και αναρωτιέστε πως τρώγεται να σας πω καταρχήν ότι σκέτο μάλλον δεν θα μπορέσετε να το φάτε, γιατί μοιάζει σε υφή και σε γεύση σαν να τρώτε βούτυρο.

Υπάρχουν όμως αρκετοί συνδυασμοί και σαλάτες με αβοκάντο, και μια από τις πιο διάσημες είναι το γουακαμόλε. Εγώ τα τελευταία χρόνια που κάνω διάφορες παραλλαγές σε σαλάτες, έχω καταλλήξει σε μερικές που μου άρεσαν και μία από αυτές είναι η συγκεκριμένη που ετοιμάζω σε αυτό το βίντεο, με το καρότο.

Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή και την κάνω αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό, γιατί είναι και ένας τρόπος να τρώμε και τα καρότα. Οι αναλογίες των υλικών είναι ανάλογα με τα γούστα, αλλά θα σας πω καταρχήν τα υλικά που χρησιμοποιώ συνήθως:

  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 1 καρότο (προαιρετικό)
  • 1 κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο (το πιπέρι προαιρετικό)
  • ελαιόλαδο (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας)
  • χυμός από ένα λεμόνι

Έγραψα δυο από τα υλικά ως προαιρετικά στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλουμε να τα αποφύγουμε χωρίς να χαλάσει ιδιαίτερα η συνταγή. Βέβαια και τα άλλα υλικά είναι κατά βούληση, ότι δεν μας αρέσει δεν το βάζουμε, απλά η γεύση θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτό που φτιάχνω εγώ στην προκειμένη περίπτωση.

Και τώρα να σας πω τα υλικά που χρησιμοποίησα στο video τα οποία είναι ελαφρώς διαφορετικές στις αναλογίες, όμως το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά:

  • 2 μέτρια και 1 μικρό αβοκάντο
  • 2 καρόντα
  • 1 κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • χυμός από ένα λεμόνι

Καταρχήν καθαρίζω τα αβοκάντο, δηλαδή βγάζω την φλούδα και το κουκούτσι τους, και το κυρίως μέρος τους (που μοιάζει με βούτυρο όπως προείπα) το βάζω σε ένα πιάτο και το πατάω με ένα πιρούνι να λιώσει και να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Βάζω μέσα λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύω και επίσης προσθέτω το αλατοπίπερο και τα ανακατεύω και αυτά. Στην συνέχεια καθαρίζω τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτω στο αβοκάντο ψιλοκομμένα.

Εμένα δεν με ενοχλεί να είναι κομματάκια και να μασιούνται, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε και από τον τρίφτη αντί να τα κόψουμε με το μαχαίρι. Έτσι πετυχαίνουμε και πιο λεία υφή στο τελικό αποτέλεσμα, απλά εγώ δεν το κάνω συνήθως για να μην λερώνω τον τρίφτη :-)

Στο τέλος προσθέτω τον χυμό του λεμονιού και το ανακατεύω καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Τώρα αυτό το μείγμα αν δεν βιάζομαι προτιμώ να το σκεπάσω και να το αφήσω στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα για να αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις του. Για τον λόγο αυτό προϋπολογίζω να μην το κάνω τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα, αλλά 1-2 ώρες νωρίτερα. Πάντως τρώγεται και άμεσα και είναι εξίσου απολαυστικό.

Για το σερβίρισμα, άλλες φορές το βάζω σε ένα μπολ και το παίρνουμε από εκεί (όπως π.χ. με την μελιτζανοσαλάτα ή το τζατζίκι) και άλλες φορές το σερβίρω πάνω σε λεπτές φέτες ψωμιού όπως φαίνεται και στο τέλος του βίντεο που δείχνω την συνταγή.

Είναι ενδιαφέρον και σαν σνακ έτσι με το ψωμί που το σερβίρω, αλλά πολλές φορές το χρησιμοποιώ και συνοδευτικό σε κρεατικά, π.χ. για την χοιρινή τηγανιά ή για άλλα ψητά στα κάρβουνα κλπ.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 26/04/2020, 09:12:00
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων
Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...