Οι Eλληνες φλέρταραν στο διαδίκτυο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Οι ελεύθεροι και ωραίοι δοκίμασαν την τύχη τους online στις 14 Φεβρουαρίου, καθώς 1 στους 3 παραδέχεται ότι το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κάποιος νέες γνωριμίες.

  • Οι ντροπαλοί εραστές σήμερα προσεγγίζουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει μέσω διαδικτύου: το 54% παραδέχεται ότι προτιμά να φλερτάρει στο Instant Messenger, παρά πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Το 27% των Ελλήνων θεωρεί ότι το διαδίκτυο είναι ο απλούστερος τρόπος για να κάνεις νέες γνωριμίες. 1 στους 3 (33%) παραδέχεται ότι έχει επιχειρήσει να κάνει σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε online.
  • Πιστοί οπαδοί του σλόγκαν «καλύτερα πληκτρολόγησέ το, παρά ξεστόμισε το» παραδέχονται - σε ποσοστό που ανέρχεται στο 32% - ότι έχουν εκφράσει τον έρωτα τους μέσω του Instant Messenger.
  • Το 33% των Ελλήνων βρήκε τον έρωτα στο Διαδίκτυο, ενώ από αυτό το ποσοστό το 8% των σχέσεων κατέληξε σε ευτυχισμένους γάμους και το 25% σε μακροχρόνιες σχέσεις.
Πρόσφατη έρευνα της Microsoft επιβεβαιώνει ότι ο Θεός του Έρωτα ζει και βασιλεύει, ρίχνοντας τα βέλη του online. Όσοι αναζητούν τον έρωτα στρέφονται πλέον στο Διαδίκτυο, καθώς το 27% θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις νέες γνωριμίες. Έτσι, η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου συνιστά την τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδο γνωριμίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, για τους Έλληνες, το «προξενιό» μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας, ενώ έπεται η κοινωνική δικτύωση.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την online έρευνα του Windows Live Group της Microsoft σε 10 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται η ώρα των ραντεβού και του φλερτ.

Ηλεκτρονικό Φλερτ

Με περισσότερο κόσμο να κινείται online σήμερα, φαίνεται πως ο έρωτας στο διαδίκτυο έχει βρει εύφορο έδαφος. Πράγματι, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Windows Live Instant Messenger για να φλερτάρουν. Αυτό βέβαια δεν μας εκπλήσσει, καθώς αντίστοιχο ποσοστό (54%) βρίσκει ευκολότερο το φλερτ μέσω του Windows Live από ότι την «πρόσωπο με πρόσωπο» επαφή.

Ο κ. John Mangelaars, Αντιπρόεδρος, C&O, EMEA, δήλωσε: «Το Windows Live Messenger είναι η πρωτοπόρος υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, η οποία χρησιμοποιείται ευρύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με 6 στους 10 χρήστες άμεσων μηνυμάτων να το επιλέγουν. Μόνο στην Ευρώπη, υπάρχουν περισσότεροι από 128 εκ. χρήστες του Instant Messenger, που συμμετέχουν σε ιδιωτικές και ομαδικές συζητήσεις και μοιράζονται εμπειρίες. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το Windows Live Messenger είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να διατηρήσει κανείς ζωντανό το ρομαντισμό στη ζωή του – είτε πρόκειται για βιντεοκλήση μέσω Instant Messenger ανάμεσα σε εξ αποστάσεως εραστές, είτε απλώς για ένα γρήγορο μήνυμα στο έτερον ήμισυ κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας!».

Επιπλέον, σύμφωνα με παλιότερη έρευνα της Microsoft, οι χρήστες του Windows Live Messenger ανέρχονται σε 330 εκ. ανθρώπους κατά προσέγγιση, από τους οποίους ο κάθε ένας διαθέτει τουλάχιστον 7 (ή λιγότερες) επαφές. Άλλωστε, το Internet ψηφίστηκε ως ο δημοφιλέστερος τρόπος νέων γνωριμιών.

Έρωτας και Γάμος

Δεδομένου ότι το Windows Live Messenger βοηθά τους χρήστες να συνδέονται, να επικοινωνούν και να έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο, δεν είναι παράξενο που ο έρωτας μέσω Διαδικτύου κερδίζει σε δημοτικότητα, με 1 στους 3 (33%) Έλληνες χρήστες να δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω διαδικτύου.

Τα sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Windows Live, καθιστούν την επικοινωνία απλή, διασκεδαστική και ελεύθερη. Τα άμεσα μηνύματα καθίστανται ολοένα και πιο δημοφιλή, καθώς όσο περισσότερο βιώνουμε μία online καθημερινότητα, τόσο περισσότερες είναι και οι προσωπικές, άμεσες online συνομιλίες, σε αντιπαράθεση με τις συνηθισμένες ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που κυριαρχούσαν στο παρελθόν. Αυτή η ψηφιακή επανάσταση σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρει τον έρωτα, τους φίλους τους, ακόμα και το γάμο τους online - περισσότεροι από ποτέ άλλοτε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, μια διαδικτυακή γνωριμία και η σχέση που αναπτύσσεται μετά από αυτή δεν υστερούν σε διάρκεια. Συνολικά, περίπου 1 στους 4 (25%) αποκαλύπτει ότι έχει ξεκινήσει μία μακροχρόνια σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε στο διαδίκτυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 9% των Ελλήνων να οδηγείται σε γάμο και το 25% να προχωρά σε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση. Ωστόσο, ακόμα και αν ο έρωτας δεν κράτησε, το 41% των ερωτηθέντων διατήρησε μία καλή φιλία - πρόκειται για μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που έχουν αποκτήσει τα online κοινωνικά μέσα, όπως το Instant Messenger, στις ζωές των ανθρώπων.

Microsoft - Δελτίο τύπου 16/02/2010

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 17/02/2010, 14:32:09
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Ιντερνέτ:


Κοινωνικός σχολιασμός

Επισκέπτης

rosebud

19/02/2010, 16:40:39

Απ: Οι Eλληνες φλέρταραν στο διαδίκτυο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

και εικόνα και φωνή και χαμόγελα μπορείς να έχεις με τον messenger,αλλά ποτέ την αφή και τη μυρωδιά αγαπημένων προσώπων:-)

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


κρεατόσουπα

Σούπα (κρεατόσουπα) με μοσχάρι
Εύκολη σούπα με μοσχαρίσιο κρέας


βιβλίο

Άλμπουμ Διασκευών - Μπάμπης Αργυρίου
Πήγα να το αγοράσω «με κλειστά το μάτια», που λένε


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...