Microsoft DreamSpark: Δωρεάν εργαλεία για φοιτητές


Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας DreamSpark και σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) ανακοινώνει τη δωρεάν διάθεση σημαντικών εργαλείων για τη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού σε όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το υλικό διατίθεται στους φοιτητές από την ιστοσελίδα του DreamSpark, www.dreamspark.com, και η μόνη υποχρέωση των χρηστών της υπηρεσίας είναι η ηλεκτρονική επιβεβαίωση της φοιτητικής τους ιδιότητας, μια φορά το χρόνο. Τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να έχουν πρόσβαση και από την ιστοσελίδα της δράσης «Αναφανδόν» ( http://anafandon.grnet.gr/ ) η οποία αναπτύχθηκε γενικότερα, για την δωρεάν διάθεση εμπορικού λογισμικού και υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το προσωπικό των ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Το DreamSpark εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου από τον ιδρυτή της εταιρίας, Bill Gates και έχει ως στόχο αφενός να αποτελέσει μια κοιτίδα έρευνας και καινοτομίας και αφετέρου να λειτουργήσει ως σύνδεσμος μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας, των νέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα μέσω της υπηρεσίας «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ», η Microsoft Ελλάς είχε διαθέσει στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εργαλεία για την ανάπτυξη λογισμικού, την οποία και ενισχύει περαιτέρω με τη διάθεση του Dream Spark.

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η Microsoft προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μετατρέψουν τη δημιουργική τους ενέργεια σε παραγωγική διαδικασία. Υπολογίζεται πως μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, περίπου 400.000 φοιτητές από διάφορα συμβεβλημένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα επωφεληθούν, λαμβάνοντας χωρίς χρέωση επαγγελματικά εργαλεία προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους.

Αναλυτικότερα, οι φοιτητές μέσω των προσφερόμενων προϊόντων θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές για το web, τους προσωπικούς υπολογιστές, τη ρομποτική, καθώς και να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια.

Η διανομή του υλικού θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ). Στην παρούσα φάση της υπηρεσίας συμμετέχουν σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (μόνο για μεταπτυχιακούς φοιτητές), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Πάτρας και του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων). Σύντομα αναμένεται η ένταξη και των λοιπών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ερευνητικών κέντρων.

Αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία της Microsoft, o κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Οι έλληνες φοιτητές έχουν το ταλέντο, τη διάθεση και όλες τις προοπτικές για να επιτύχουν και να προοδεύσουν. Αυτό που συχνά λείπει είναι τα απαραίτητα εφόδια τα οποία θα τους διευκολύνουν και θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Η Microsoft Ελλάς, μέσω του DreamSpark προσφέρει στους φοιτητές τα βασικά εργαλεία, τα οποία θα τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν πρωτότυπες και καινοτόμες εφαρμογές».

Ο Καθ. κ. Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΤ Α.Ε. δήλωσε σχετικά: «Το DreamSpark είναι μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία της Microsoft, που διευρύνει τις δυνατότητες των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Η δωρεάν διάθεση εργαλείων για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών συνιστά σημαντική συμβολή στην καινοτομία και διέξοδο για την πλούσια δημιουργικότητα της νέας γενιάς».

Τα προϊόντα που προσφέρονται μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι Visual Studio 2008 Professional Edition, Expression Studio 2, SQL Server 2008 Developer Edition, Windows Server 2008 Standard Edition, Robotics Developers Studio 2008 και Visual Studio 2005 Professional Edition.

Επιπροσθέτως, οι φοιτητές μέσα από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας DreamSpark έχουν δωρεάν πρόσβαση σε e-learning μαθήματα, μέρος των επίσημων μαθημάτων για πιστοποιήσεις της Microsoft, μέσω της προσφοράς IT Academy Student Pass Τέλος, οι φοιτητές έχουν και τη δυνατότητα να κατεβάσουν προϊόντα τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Microsoft, όπως SQL Server 2008 Express Edition, Visual Studio 2008 Express Edition, XNA Game Studio 2.0, Virtual PC 2007.

MICROSOFT HELLAS - Δελτίο τύπου 15/12/2008

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 17/12/2008, 19:22:03
Ετικέτες: , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Τεχνολογία:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...