Τηλεόραση

Τα διαθέσιμα θέματα της ενότητας...


Το πρόβλημα της διαπλοκής και η λύση του netrino.gr

26/03/2005, 10:51:30

Το netrino.gr σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει την λύση για το πολυσυζητημένο πρόβλημα της διαπλοκής στην Ελλάδα. Ακολουθεί μια απλουστευμένη περιγραφή του προβλήματος και φυσικά η λύση που προτείνει το netrino.gr, βήμα-βήμα.


Δομή τηλεοπτικού προγράμματος

13/03/2005, 13:41:37

Πρόλογος (αντί προλόγου)

Αρχίζοντας αυτό το κείμενο, έχω ως στόχους να παρουσιάσω αρχικά την βασική δομή του τηλεοπτικού προγράμματος με τα ενδεχόμενα παρακλάδια της και αισιοδοξώ να καταλήξω και σε κάποια συμπεράσματα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαβάσετε κάτι άγνωστο σε εσάς, αυτό που θέλω κυρίως να αποκτήσετε είναι μια συνολική εικόνα, να ενώσουμε δηλαδή τα επιμέρους κομμάτια. Να σημειώσω ότι όλα όσα θα αναφερθούν προέρχονται από καθαρά εμπειρικές παρατηρήσεις στο πρόγραμμα κυρίως των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Με μια πρώτη ματιά, το πρόγραμμα, τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδος, χωρίζεται σε πέντε ζώνες: πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή, βραδινή και ξημερωματική. Ας δούμε τι περιέχει συνήθως η κάθε μία.


TV E03/2005 (Έξτρα ενισχυμένο)

24/01/2005, 15:19:37

Καθώς το φυτώριο της Ελλάδας συνεχίζει ακάθεκτο να αγοράζει κουκλάκια και αρκουδάκια για τα ετοιμοπαράδοτα αστέρια που νομίζει ότι φτιάχνει και να χρεώνει το κινητό του με SMS που θα καθορίσουν το μέλλον, η "επικαιρότητα των μεγάλων" συνεχίζει, επίσης, με παλιά και νεότερα νέα.

Περιεχόμενα:

  • Κλασικό ΤV-E
  • Διαφήμιση
  • Ένθετο "ΜΜΕ"
  • Τροφή για σκέψη
Από την τηλεοπτική παρατήρησή μας στην επικαιρότητα, την εβδομάδα που μας πέρασε, προέκυψαν τα εξής:


Στην κουζίνα... επικαιρώς

15/11/2004, 19:14:39

Τούτη την φορά, σκέφτηκα και έγραψα μια συνταγή την... Συνταγή Επικαιρότητας. Πριν προλάβετε να αναρωτηθείτε, όμως, γιατί την καταχώρησα εδώ αντί για το Tasty Forum, διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και... θα καταλάβετε!


TV E39/2004

04/10/2004, 18:22:06

"Καρμανιόλα" ήταν η λέξη που ακούστηκε  πολύ στην αρχή της εβδομάδας. Απ' ότι μου λέει εδώ το λεξικό μου σημαίνει "Λαιμητόμος".  Οπότε η έκφραση "δρόμος καρμανιόλα", προσωπικά μου φαίνεται άστοχη. Σκέφτηκα κάτι πιο εύστοχο ενδεχομένως, αλλά θα σας το πω παρακάτω. Προς το παρόν ας πούμε τα συλλυπητήρια αυτής της εβδομάδας, για τα παιδιά του σχολικού λεωφορείου.


TV E38/2004

27/09/2004, 11:23:23

Όπως σας είχα προαναγγείλει, το Σινούκ δεν θα την έβγαζε την δεύτερη εβδομάδα. Είχα βέβαια κάποιες μικρές αμφιβολίες για αυτό, επειδή είχε μέσα VIPs, κάτι που θα μπορούσε να του έδινε μερικές bonus μέρες στην επικαιρότητα, αλλά τελικά η ταρίφα 9±3 ημερών για "μικρής εμβέλειας" τραγωδίες ίσχυσε κανονικά.

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά ανακαλύφθηκε η "Βόρεια Αμερική" δηλαδή ότι υπάρχουν προβλήματα με μεταγραφές φοιτητών και παράλληλα ανακαλύφθηκε και η "Νότια Αμερική" ότι δηλαδή ο σχετικός νόμος είχε κενά.


TV E32/2004

16/08/2004, 11:19:09

Το γενικό σχόλιο του netrino.gr για τις ημέρες που διανύουμε βρίσκεται εκεί ψηλά (όχι στον Υμηττό, στο πάνω μέρος της σελίδας). Έχει να κάνει με την τεράστια ποικιλία των ειδήσεων που μας παρουσιάζει η TV. Η πληρέστερη ενημέρωση βρίσκεται στο ζενίθ της, ομολογουμένως!

Και τώρα στο θέμα μας. Σας εντυπωσίασε η τελετή έναρξης ε; Φαντασμαγορικό το show; Εγκωμιαστικά και τα δικά σας σχόλια; Πως πάνε οι διθύραμβοι; Η έναρξη, τα παρατράγουδα...


TV E29-31/2004

06/08/2004, 14:05:07

Χμ... Έχω την εντύπωση ότι άλλαξε το σκηνικό στην TV τις τελευταίες μέρες. Από την κινδυνολογία και τα ρεπορτάζ για τα μπάζα και τα α-τελείωτα έργα... περάσαμε σε ένα νέο κλίμα! Το κλίμα "είμαστε έτοιμοι και είμαστε ασφαλείς, πάρτε εισιτήρια". Και όλα αυτά όχι έτσι στον αέρα αλλά με στοιχεία! Στοιχεία όπως αυθόρμητες δηλώσεις και τυχαία ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.


TV E20/2004

24/05/2004, 07:19:24

Πάλι ακρίβεια; Πάλι βενζίνη; Χμ! Τι πράμα κι αυτό... βρε παιδί μου! Άσε που κόντεψα να φάω και τα νύχια των ποδιών από την αγωνία μέχρι την ανακοίνωση των ευρω-ψηφοδελτίων. Επισκέφτηκε και ο πρωθυπουργός μας τον πλανητάρχη, απ' ότι είδα. Χάιδεψε και τον σκύλο του! Η Ελλάδα πάει μπροστά! Στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επικαιρότητας! Εμ, Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αυτοί, δεν είναι παίξε-γέλασε... ή μήπως είναι Olympic Games;

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο, ειρηνευτικοί βασανισμοί με περιττώματα, "ρεπορτάζ του κώλ..." και πολλά άλλα!


Eurovision - 2004

17/05/2004, 12:19:37

Go Saki Go! Ή μάλλον... went Saki went! Και η αλήθεια είναι ότι... Sakis went well! Well done, λοιπόν! Δεν πιστεύω να σας "χάλασε" η τρίτη μας θέση; Πάλι καλά να λέμε... τι επειδή δηλαδή πήραν τα μυαλά μας αέρα περί πρωτιάς κτλ να είμαστε και αχάριστοι; Γλιτώσαμε και τα έξοδα οργάνωσης της εκδήλωσης για του χρόνου... μια χαρά! Επιτέλους, εκτός από τον πληθωρισμό, την ανεργία και διάφορα άλλα... πλησιάσαμε την κορυφή και σε κάτι πιο ανώδυνο!


TV E17/2004

03/05/2004, 11:18:27

Όπως προείπα, και τούτη την εβδομάδα δεν παρακολούθησα πλήρως τις εξελίξεις, ούτε πρόλαβα να τα φιλοσοφήσω αρκετά. Πάντως από τα λίγα που είδα ξεχώρισα 2-3 πραγματάκια για να τα συμπεριλάβω στο "TV E"  αυτής της εβδομάδας.


TV E15/2004

19/04/2004, 10:17:05

Χμ, τα Ολυμπιακά έργα δεν έπαιξαν και πολύ αυτήν την εβδομάδα. Αντιθέτως το ΝΑΙ, ΌΧΙ και Ιράκ έπαιξαν αρκετά έως πολύ!

Η βαθιά κατάνυξη, από την άλλη πλευρά, μας... "άφησε χρόνους". Το ίδιο και το Πασχαλινό τραπέζι, το οποίο αφού τελικά γέμισε ψίχουλα και αποφάγια, πέρασε ένα βρεγμένο πανί από πάνω του και το έφερε στην λανθάνουσα κατάστασή του. Πόσο να κάνει άραγε σήμερα ο οβελίας; Ε, μάλλον δεν έχει ενδιαφέρον πλέον.


Τηλεόραση : Σελίδα Νο 2

(Σε αυτήν την ενότητα υπάρχουν 30 θέματα σε 3 σελίδες)

Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...