Τεχνολογία

Τα διαθέσιμα θέματα της ενότητας


Online αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα

11/03/2018, 10:18:05

Πριν μερικά χρόνια, το να λέγαμε "online αγορές στην Ελλάδα" ήταν ένα είδος σύντομου ανέκδοτου. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο κόσμος και στην Ελλάδα που αγοράζει διάφορα προϊόντα από ηλεκτρονικά καταστήματα.

online αγορές

Μερικοί πλέον αγοράζουν συχνά πράγματα από κάποια e-shops, είτε ελληνικά είτε του εξωτερικού, παρόλα αυτά ακρετοί ακόμη δεν το έχουν δοκιμάσει. Σκέφτηκα, λοιπόν, να γράψω αναλυτικά κάποιες πληροφορίες για να κατατοπιστούν και όσοι δεν έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους αγορές, ώστε να λυθούν πιθανόν κάποιες απορίες τους για αυτή την διαδικασία.


Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;

23/01/2017, 13:23:37

κινητό τηλέφωνο

Παλιά ήταν αρκετά εύκολο να καταλάβεις σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα βλέποντας το πρόθεμα, δηλαδή τα πρώτα ψηφία του αριθμού του κινητού. Τώρα με την λεγόμενη "φορητότητα", μπορεί ο καθένας να αλλάξει εταιρία κινητής, χρησιμοποιώντας το νούμερο που είχε πάρει από την προηγούμενη εταιρεία.


GoPro Karma και DJI Mavic - Η εξέλιξη των drones

06/10/2016, 22:23:29

drone

Τα drones είναι ένας τομέας που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια και ολοένα και πληθαίνουν στους ουρανούς του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.


Το ΦΕΚ 3152/Β/30.9.2016 για τα ΣμηΕΑ (drones)

06/10/2016, 17:48:21

drone

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3152/Β/30.9.2016 ο Κανονισμός - γενικό πλαίσιο πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems - UAS), δηλαδή στην καθομιλουμένη τα γνωστά drones.


Ραδιο-CD αυτοκινήτου... η μεγάλη απόφαση της αντικατάστασης

28/09/2011, 00:36:31

Άλλη μια πονεμένη ιστορία που αυτήν την φορά έχει να κάνει με το ραδιοσιντί του αυτοκινήτου. Που λέτε λοιπόν, πέρσι το καλοκαίρι, καθοδόν για τις διακοπές και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας... κόλλησε το cd μέσα στην οπή. Πατούσαμε το κουμπί να βγει αλλά μόνο κάτι κριτς-κριτς ακούγαμε και το δισκάκι άφαντο... χμ!

Μείναμε λοιπόν μόνο με ράδιο για τις διακοπές αλλά και τους επόμενους 12 μήνες, μέχρι δηλαδή φέτος το καλοκαίρι. Μόλις έσφιξαν οι ζέστες λοιπόν, άρχισα να το σκέφτομαι πιο ζεστά το θέμα και να ψάχνομαι για να το αντικαταστήσω, και για την ακρίβεια τα θέματα που με απασχόλησαν είναι τα εξής...


538.256 αριθμοί μεταφέρθηκαν σε άλλο πάροχο το Α' εξάμηνο του 2011

29/07/2011, 04:15:39

Η φορητότητα αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας συνέχισε να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη και κατά το Α' εξάμηνο του 2011 δεδομένου ότι οι αριθμοί που μεταφέρθηκαν σε άλλο πάροχο ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Ειδικότερα, μεταφέρθηκαν συνολικά 538.256 αριθμοί, εκ των οποίων οι 296.344 αφορούν αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας και οι 241.912 αφορούν αριθμούς κινητής τηλεφωνίας.


Mango... η επόμενη έκδοση των Windows Phone

26/05/2011, 05:00:18

Η Microsoft παρουσίασε στις 24 Μαΐου την επόμενη σημαντική έκδοση των Windows Phone, με την κωδική ονομασία «Mango». Το «Mango» περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες γύρω από την επικοινωνία, τις εφαρμογές και το διαδίκτυο. Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows Phone 7 από το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η ενσωμάτωσή της στα νέα κινητά τηλέφωνα.


2 εκατ. Ευρώ για νομιμοποίηση παράνομου λογισμικού

25/05/2011, 18:35:57

Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκατ. Ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα των νομικών διαδικασιών και ενεργειών μάρκετινγκ που πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) από το 2009 και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.


Samsung SMX-C20BP, η νέα μου κάμερα :-)

18/05/2011, 07:54:08

Έφτασε στα χέρια μου (σαν δώρο) μια καινούργια κάμερα της Samsung και συγκεκριμένα το μοντέλο SMX-C20BP. Αν και δεν έχω προλάβει να την χρησιμοποιήσω διεξοδικά ακόμη, έκανα το σχετικό "unboxing" και έβγαλα μια αναμνηστική φωτογραφία.

Samsung SMX-C20BP


Η ζωή των καταναλωτών «ανεβαίνει» στο Cloud

18/05/2011, 03:57:10

  • Οι καταναλωτές βασίζονται περισσότερο σε υπηρεσίες cloud για τις καθημερινές τους εργασίες
  • 35% των Αμερικανών χρηστών Android και iPhone αλληλεπιδρά με μη-φωνητικές εφαρμογές, όπως το Facebook, μέσων των smartphones τους πριν ακόμα σηκωθεί από το κρεβάτι
  • Τα πορίσματα της έρευνας από την Ericsson ConsumerLab παρουσιάστηκαν στο Ericsson Business Innovation Forum στην Silicon Valley στις 11 Μαΐου


Δωρεάν ενημέρωση με SMS για τα πιο φθηνά πρατήρια καυσίμων

13/05/2011, 21:32:34

Μία νέα δυνατότητα ενημέρωσης από το κινητό τηλέφωνο (με SMS) για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά περιοχή, ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Mobile internet/broadband στον υπολογιστή

05/05/2011, 02:23:35

Mobile broadband, δηλαδή "κινητό" ασύρματο internet στον υπολογιστή, χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά τα τελευταία δυόμιση χρόνια, και συγκεκριμένα είχα το πρόγραμμα Cosmote Internet on the Go των 5GB.

Πρόσφατα, διέκοψα την σύνδεση που είχα, με σκοπό να κάνω και πάλι σύνδεση στο ίδιο πρόγραμμα, όμως επειδή έκρινα ότι δεν εξυπηρετήθηκα σωστά (με την ταχύτητα και την σοβαρότητα που θα ήθελα) κατά την διάρκεια της αίτησης για την νέα σύνδεση και τελικά εκνευρίστηκα, αποφάσισα να διακόψω την διαδικασία, με αποτέλεσμα όπως είναι λογικό να μείνω χωρίς "φορητό" ίντερνετ.


Τεχνολογία : Σελίδα Νο 1

(Σε αυτήν την ενότητα υπάρχουν 87 θέματα σε 8 σελίδες)

βάψιμο αυγών

Βάψιμο αυγών με φυσικό τρόπο - Δοκιμή με παντζάρια
Δοκίμασα να βάψω αυγά με παντζάρια για να δω το αποτέλεσμα


φαλάφελ

10+1 νηστίσιμες συνταγές για τη νηστεία του Πάσχα
Δες μερικές ιδέες για νηστίσιμα φαγητά και γλυκά


online αγορές

Online αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα
Πως γίνονται οι ηλεκτρονικές αγορές και ποια είναι συνήθως η διαδικασία


πατάτες βουτύρου

Πατάτες βουτύρου
Με βούτυρο και αλατοπίπερο


τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο
Χρησιμοποιώ γλυκό τραχανά και τυρί φέτα


ποντιακό περέκ

Συνταγή για περέκ στο τηγάνι
Το κάνω με τυρί φέτα αλλά γίνεται και με άλλη γέμιση


αυγό

Συνταγές για φοιτητές
Υπάρχουν απλά φαγητά που γίνονται γρήγοραΜαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


σκορδαλιά

Η συνταγή της σκορδαλιάς με πατάτα σε βίντεο
Για τους λάτρεις του σκόρδου :-)


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


βραστά κάστανα

Βραστά κάστανα
Θέλει λίγο υπομονή το καθάρισμα


Ραβανί

Ραβανί (ή Ρεβανί)
Ένα σιροπιαστό κέικ


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Χούμους

Χούμους
Αυτό γίνεται με ρεβίθια