Γιαουρτογλυκό με ανανά σε ζελέ και κομπόστα

Μαγειρική : Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική

[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

charm_quark @ 29/05/2011, 18:36:50

Μηνύματα: 6492

charm_quark

Special Member
 Αυτό το γλυκάκι, το είχα πρωτο-δοκιμάσει το 1997, από τη σπιτονοικοκύρισα μου στη Θεσσαλονίκη. Αν και μ'αρεσε πολύ, δεν επεδίωξα να βρω τη συνταγή του και να το ξαναφτιάξω. Την προηγούμενη εβδομάδα σε μία ακόμα απόπειρα να ικανοποιήσω την λαχτάρα μου για γλυκό, εν καιρώ προσπάθειας να χάσω κανα γραμμάριο από τα κιλά που πήρα το τελευταίο τρίμηνο, συνέθεσα αυτή τη συνταγή που μου θύμησε... τα φοιτητικά μου χρόνια.
Γρήγορο, ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ, καλοκαιρινό!

Υλικά:
2 κεσεδάκια των 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά.
2 φακελάκια ζελέ light με γέυση ανανά.
1 κονσέρβα του 1 kg περίππου με κομπόστα ανανά.
Προαιρετικά για βάση:
*1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ ολικής
*2-3 κουταλίες βούτυρο.

Παρασκευή:
Αν θέλουμε βάση στο γλυκάκι μας (αν και δεν είναι απαραίτητη, θρυματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι (δεν είναι ανάγκη να γίνουν σκόνη) και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ζυμώνουμε να πάει παντού το βουτυρο και τα απλώνουμε πιέζοντας σε ένα πυρεξάκι ή τη φόρμα που θα βάλουμε το γλυκό. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.

Το γλυκακι τώρα... 
Διαλύουμε σε 300 ml βραστό νερό τα δύο φάκελα του ζελέ, συμπληρώνουμε το χυμό από τη κονσέρβα ανανά + κρύο νερό ώστε να γίνουν επιπλέον 300ml κρύου υγρού. Μέσα στο υγρό αυτό ζελέ ανανά αδειζουμε τα δύο γιαούρτια και ανακατεύουμε καλά!
Αδειάζουμε το υγρό πάνω στην βάση. Ψιλοκόβουμε τον ανανά και διασκορπίζουμε τα κομμάτια του μέσα στο πυρέξ. 
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το ζελέ.

*σημ. Εκτός απο κομματάκια ανανά δοκιμάστε το και με άλλα φρούτα κομποστοποιημένα και ιδιαίτερα με ροδάκινα! Είναι θεικό!



Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει.
Είναι η καρδιά μου μια αυλή σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί έλα και πες μου το...
"γιατί";

Υπάρχει 1 μήνυμα στο θέμα Γιαουρτογλυκό με ανανά σε ζελέ και κομπόστα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

Μαγειρική : Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική

Θέμα : Γιαουρτογλυκό με ανανά σε ζελέ και κομπόστα

Προσθήκη απάντησης

Για να έχετε την δυνατότητα προσθήκης απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί.

Εάν ήδη είστε μέλος, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας που έχετε ορίσει. Εάν δεν είστε ήδη μέλος, ποτέ δεν είναι αργά! Κάντε κλικ εδώ για να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό μέλους.
πισία
Πισία και περεσκία (πιροσκί) » Η ποντιακή συνταγή σε video
Καστοριά
Καστοριά » Βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς και την παλιά πόλη
μπισκότα
Μπισκότα » Με κουάκερ, μαύρη ζάχαρη και κουβερτούρα
Λαύκος
Λαύκος » Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο
Spring Rolls
Spring Rolls » Κινέζικη συνταγή με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα
Μπιφτέκια
Μπιφτέκια » Με κιμά μοσχαρίσιο, φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα
Τιραμισού
Τιραμισού » Με τυρί mascarpone και μπισκότα savagiard
Χαλβάς
Χαλβάς » Για να γλυκαθείς και στη νηστεία

Forum - Τα πιο πρόσφατα θέματα

Forum - Οι νεότερες απαντήσεις

Forum - Θέματα στην τύχη (by Λάκης)

Σύνδεση μέλους

: username

: password

Να με θυμάσαι όταν έρχομαι :

- Ξέχασες τον κωδικό;

Εγγραφή νέου μέλους :-)

Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
netrino.gr @ 2004 - 2014