Γεια σου :-)

Για να ενημερώνεσαι για τα νέα θέματα που ανεβάζω, πριν φύγεις κάνε ένα Like στην σελίδα μου στο Facebook...


αλουμινόχαρτο: σωστή χρήση και προφυλάξεις

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

31/01/2011, 21:14:43

ένα ερώτημα που με ταλανίζει αρκετό καιρό τώρα, είναι το ποια είναι η σωστή πλευρά στο αλουμινόχαρτο. Για αρκετά χρόνια δεν είχα προσέξει ότι έχουν διαφορά οι δύο πλευρές του (ή δεν ξέρω αν σε όλα τα αλουμινόχαρτα έχουν διαφορά) μέχρι που κάπου το άκουσα και τότε παρατήρησα ότι όντως η μία πλευρά είναι πιο γιαλυστερή από την άλλη.
το θέμα λοιπόν είναι αν έχουν διαφορά οι δύο πλευρές και, αν ναι, ποια από τις δύο πλευρές είναι καλύτερο να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα;

κάτι που παρατήρησα δύο φορές τους τελευταίο μήνα, είναι μικρά ίχνη αλουμινόχαρτου κολλημένα επάνω στο φαγητό, την μία το φαγητό ήταν ζεστό και την άλλη παγωμένο (στην κατάψυξη).
μήπως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε "ακραίες" θερμοκρασίες ή μήπως δεν ήταν καλής ποιότητας το συγκεκριμένο γι'αυτό και "μάδησε";

σήμερα που αγόρασα ένα καινούργιο ρολό, έψαξα στο κουτί και το συγκεκριμένο αναφέρει, εκτός των άλλων, ότι "μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές" (δεν ήταν βέβαια το πιο φτηνό που είδα, δεν ξέρω αν ισχύει και για τα άλλα) ενώ κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι που λέει ότι "δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αλάτι, λεμόνι ή ξύδι..." (αυτό δεν το γνώριζα)

εσείς έχει τύχει να διαβάσετε τις οδηγίες και τις προφυλάξεις;
τι γνωρίζετε επί του θέματος;


:-)


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

γιορτή σπόρων

17η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
Στο Μεσοχώρι Παρανεστίου


ποδήλατο

24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας
Την Κυριακή 07/05/2017


Κρεατοσφαιρίδια

Κρεατοσφαιρίδια τηγανητά
Στρόγγυλα κεφτεδάκια γρήγορα και εύκολα


Μπριζόλα

Χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με κόκκινο κρασί
Μια παραλλαγή με έξτρα γεύση


Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online


σοκολατάκια

Fudge σοκολατάκια
Με λευκή σοκολάτα



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


Λαύκος

Λαύκος
Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό