αλουμινόχαρτο: σωστή χρήση και προφυλάξεις

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

31/01/2011, 21:14:43

ένα ερώτημα που με ταλανίζει αρκετό καιρό τώρα, είναι το ποια είναι η σωστή πλευρά στο αλουμινόχαρτο. Για αρκετά χρόνια δεν είχα προσέξει ότι έχουν διαφορά οι δύο πλευρές του (ή δεν ξέρω αν σε όλα τα αλουμινόχαρτα έχουν διαφορά) μέχρι που κάπου το άκουσα και τότε παρατήρησα ότι όντως η μία πλευρά είναι πιο γιαλυστερή από την άλλη.
το θέμα λοιπόν είναι αν έχουν διαφορά οι δύο πλευρές και, αν ναι, ποια από τις δύο πλευρές είναι καλύτερο να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα;

κάτι που παρατήρησα δύο φορές τους τελευταίο μήνα, είναι μικρά ίχνη αλουμινόχαρτου κολλημένα επάνω στο φαγητό, την μία το φαγητό ήταν ζεστό και την άλλη παγωμένο (στην κατάψυξη).
μήπως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε "ακραίες" θερμοκρασίες ή μήπως δεν ήταν καλής ποιότητας το συγκεκριμένο γι'αυτό και "μάδησε";

σήμερα που αγόρασα ένα καινούργιο ρολό, έψαξα στο κουτί και το συγκεκριμένο αναφέρει, εκτός των άλλων, ότι "μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές" (δεν ήταν βέβαια το πιο φτηνό που είδα, δεν ξέρω αν ισχύει και για τα άλλα) ενώ κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι που λέει ότι "δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αλάτι, λεμόνι ή ξύδι..." (αυτό δεν το γνώριζα)

εσείς έχει τύχει να διαβάσετε τις οδηγίες και τις προφυλάξεις;
τι γνωρίζετε επί του θέματος;


:-)


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online


σοκολατάκια

Fudge σοκολατάκια
Με λευκή σοκολάτα


Χούμους

Χούμους
Αυτό γίνεται με ρεβίθια


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Ραβανί

Ραβανί (ή Ρεβανί)
Ένα σιροπιαστό κέικ


Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα με 9 υλικά
Μήπως έχασες κάτι και το ψάχνεις;



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


Λαύκος

Λαύκος
Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό