Πατσαβούρα

Μαγειρική : Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική

[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

lefterishomesef @ 20/06/2009, 19:25:08

Μηνύματα: 2

lefterishomesef

κατ αρχας ναμε καλςσορισο στη σελιδα.
θα σας παρουσιασω ενα πολυ ωραιο και κατα τη γνωμη μου πολυ δροσιστικο γλυκο.
τα υλικα που χρειαζομαστε ειναι φυλλο σφολιατα τα ασπραδια απο τα αυγα τα οποια τα χτυπαμε και τα κανουμε μαρεγκα ξυσμα πορτοκαλιου και βεβαιωσ σιροπι για το τελος.
εκτελεση:περνουμε τη σφολιατα και την κανουμε σαν πατσαβουρα και την βαζουμε σε ενα βουτυρομενο ταψι.ριχνουμε την μαρεγκα με το ξυσμα πορτοκαλιου και τα ανακατευουμε ολα μαζι.τα φυλλα πρεπει να ειναι ανακατα οχι τακτοποιημενα.οταν μετα απο 30 λεπτα στο φουρνο την βγαζουμε και την περιχυνουμε με το καυτο σιροπι.
σερβιρισμα:σε ριχο πιατο με μια μπαλα παγωτου βανιλλια και αχνη ζαχαρη.



ti kalytero apo ena 8espesio geyma prin apo otidhpote allo.

tonight @ 21/06/2009, 20:38:45

Μηνύματα: 1782

tonight

make it magnificent
Το όνομα λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά... δηλαδή τί λες στους καλεσμένους σου; Να σας κεράσω μια πατσαβούρα;;

Doureios-Ipnos @ 22/06/2009, 12:04:05

Μηνύματα: 5704

Doureios-Ipnos

Το τέρας! (εξυπνάδας)
η το αλλο:
"φαε την πατσαβουρα σου και μη μιλας"!!


καλως ηρθες λεφτερη

πότε τον παίρνεις..πότε τον τρως...


αχ!! τι μικρός που ναι ο μισθός!!!

synnefoula @ 22/06/2009, 13:28:20

Μηνύματα: 516

synnefoula

Απορια 1η . Αν ειναι τακτοποιημενα δηλαδη τα φυλλα τι πειραζει?

Απορια 2η: Αν τελικα τα τακτοποιησω τα φύλλα και ονομασω το γλυκο αυτοβούλως μαρεγκοπιτα θα αλλαξει η γευση??
Απορία 3η : Το σιρόπι τι γευσης να είναι? σοκολατα, καραμελα ή μελιου?
Απορία 4η και φαρμακερη : Το "οτιδήποτε άλλο" στην υπογραφη σου (ti kalytero apo ena 8espesio geyma prin apo otidhpote allo) περιλαμβανει και την γυμναστικη (οποιασδήποτε μορφης)? Με το συμπάθειο δελαδης,  αλλα εγω συνηθως μετα το θεσπέσιο γευμα θέλω να ρίξω ένα θεσπέσιο υπνο...

Πάντως είναι πάντα μια πολύ ευχαριστη έκπληξη, ένας άντρας στην κουζίνα ακομη και αν φτιάχνει... πατσαβουρες! (σε πειραζω.... )

Καλως ήρθες και απο μενα.


Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοω... Μα ωστόσο λάμπει!

Υπάρχουν 4 μηνύματα στο θέμα Πατσαβούρα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

Μαγειρική : Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική

Θέμα : Πατσαβούρα

Προσθήκη απάντησης

Για να έχετε την δυνατότητα προσθήκης απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί.

Εάν ήδη είστε μέλος, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας που έχετε ορίσει. Εάν δεν είστε ήδη μέλος, ποτέ δεν είναι αργά! Κάντε κλικ εδώ για να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό μέλους.
πισία
Πισία και περεσκία (πιροσκί) » Η ποντιακή συνταγή σε video
Καστοριά
Καστοριά » Βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς και την παλιά πόλη
μπισκότα
Μπισκότα » Με κουάκερ, μαύρη ζάχαρη και κουβερτούρα
Λαύκος
Λαύκος » Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο
Spring Rolls
Spring Rolls » Κινέζικη συνταγή με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα
Μπιφτέκια
Μπιφτέκια » Με κιμά μοσχαρίσιο, φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα
Τιραμισού
Τιραμισού » Με τυρί mascarpone και μπισκότα savagiard
Χαλβάς
Χαλβάς » Για να γλυκαθείς και στη νηστεία
netrino.gr @ 2004 - 2014