Συνταγή για κανελόνια με κιμά

Μαγειρική : Συνταγές για ζυμαρικά

[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

anna @ 15/09/2006, 15:01:46

Μηνύματα: 2869

anna

Χελθ & Φουντ Ντοκτόρ

Χμ...νόμιζα ότι υπήρχε ήδη συνταγή για κανελόνια στο φόρουμ, αλλά από μια γρήγορη αναζήτηση ίσως και να μην υπάρχει...ακόμη! Οπότε, σκέφτηκα να προτείνω αυτή που βρήκα πάνω στο πακέτο των ζυμαρικών (μην κάνω διαφήμιση) ή καλύτερα μια παραλλαγή της, που επιχείρησα να κάνω σήμερα (δοκιμασμένα πράματα, εμ!) Εντάξει, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές, τη συγκεκριμένη τη βρήκα σχετικά εύκολη στην προετοιμασία, αλλά...ας περιμένουμε να δούμε και το αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια,
  • 3/4 του κιλού κιμά,
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί,
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι,
  • 1 ξυλάκι κανέλα,
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο,
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο,
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια,
  • αλάτι και πιπέρι.

    Για τη σάλτσα:

  • 500 γραμ. τοματοχυμό,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
  • αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,την κανέλα και τα ψιλοκομμένα τοματάκια και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμί του. Όταν μισοκρυώσει, ανακατεύουμε με 1 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Σωτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 1 και 1/2 ποτήρι νερό. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, φροντίζοντας να τα καλύπτει τελείως (αν χρειαστεί, προσθέτουμε χλιαρό νερό). Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Μετά, περιμένουμε...περιμένουμε...σνιφ-σνιφ-σνιφ...χμ! Μάλλον ήρθε η ώρα να κλείσω τον φούρνο, τρέχουμε τώρα!

Α...πριν να σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

 




Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

tonight @ 15/09/2006, 19:58:00

Μηνύματα: 1782

tonight

make it magnificent
Αχ... ʼννα!!
Τα κανελόνια είναι πολύ νόστιμη συνταγή αν και λίγο μπελαλίδικη στην προετοιμασία. Στη συγκεκριμένη η μόνη παραλλαγή που έχω να προτείνω είναι μικρή μείωση της ποσότητας του κιμά: νομίζω πως μισό κιλό είναι αρκετό, για να προσέξουμε και τη χοληστερίνη μας. ʼλλωστε περισσότερο για γεύση είναι καλό να τον χρησιμοποιούμε και όχι για χόρταση, μιας που τα ζυμαρικά είναι από μόνα τους πολύ χορταστικά!
Επίσης, η μαμά μου έβαζε στα κανελόνια πάντοτε και λίγο βρασμένο αρακά, περισσότερο για "χρώμα".
ΥΓ: Γιατί νομίζω πως ο τομέας με τις συνταγές έχει λιγάκι ατονήσει;
Συγκεντρωθείτε παιδιά, οι ορμόνες μου χορεύουν!!

anna @ 15/09/2006, 23:45:04

Μηνύματα: 2869

anna

Χελθ & Φουντ Ντοκτόρ

Ναι, είναι αλήθεια αυτό που λες, καλύτερα δηλ. να χορταίνουμε με τα ζυμαρικά και να περιορίζουμε τα λιπαρά συνοδευτικά.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, έβαλα την προτεινόμενη ποσότητα κιμά δοκιμαστικά, για ένα πακέτο κανελόνια και προσπαθώντας να γεμίσω το καθένα, περίσσεψαν και 2. Ακόμη και αυτά πάντως, αν και άδεια, με τη σάλτσα και το τυρί ήταν εύγευστα. ʼσε που περίμενα εναγωνίως τυχόν απώλειες-άνοιγμα κατά τη γέμιση ή να βγουν καμμένα στο πάνω μέρος-και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, άνοιξε μόνο ενάμισυ κανελόνι ακριβώς, παρακαλώ (κι αυτό επειδή βιαζόμουν)

Μια άλλη παραλλαγή (ιδιαίτερα αγαπητή στους ιταλούς) είναι αυτή με σπανάκι αντί για κιμά.

Υ.Γ  Ε, όχι και έχει ατονήσει ο τομέας των συνταγών! Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι, αλλά οι συνταγές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, καθ'ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών! (με μέτρο, βέβαια )



Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

_fantom_ @ 15/09/2006, 23:53:02

Μηνύματα: 4560

_fantom_

Νετρίνος Τζιαρίδης
δεν ξέρω άμα σας έχω πει... τα κανελλόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό 

με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!


:-)

ROSEBUD @ 15/09/2006, 23:53:52

Μηνύματα: 5756

ROSEBUD

Ουαί κι αλίμονό σου! :Ρ
[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna @ 15/09/2006, 23:56:59

Μηνύματα: 2869

anna

Χελθ & Φουντ Ντοκτόρ
[Παράθεση από : ROSEBUD]
[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??


 



Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

ROSEBUD @ 16/09/2006, 00:03:53

Μηνύματα: 5756

ROSEBUD

Ουαί κι αλίμονό σου! :Ρ
Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.Και η ανατολίτική μου καταγωγήδιαφωνεί με την κανέλλα στα φαγητά.
Φάντομ γιατί δεν θες τα ξερά?Βαριέσαι το κρούτσου-κρούτσου?


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna @ 16/09/2006, 00:05:17

Μηνύματα: 2869

anna

Χελθ & Φουντ Ντοκτόρ

[Παράθεση από : _fantom_]
με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!


Χμ...ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ξερά σήμερα. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως με σάλτσα, οπότε αν δε φτάσει, καλύτερα να συμπληρώσετε με χλιαρό νερό όπως λέει και η συνταγή πιο πάνω.



Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

ROSEBUD @ 16/09/2006, 00:12:02

Μηνύματα: 5756

ROSEBUD

Ουαί κι αλίμονό σου! :Ρ
Ή πριν ξεραθούν να σκεπαστούν με αλουμινόχαρτο.

Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna @ 16/09/2006, 00:14:06

Μηνύματα: 2869

anna

Χελθ & Φουντ Ντοκτόρ

[Παράθεση από : ROSEBUD]Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.


Ενδιαφέρον! Υποθέτω πως θα είναι πιο μαλακά τα κανελόνια-κρέπες κι έτσι γλιτώνεις και την αγωνία για το αν θα σπάσουν,έτσι δεν είναι? Είναι όμως και πιο μπελαλίδικα, εμ! 

Η καλή νοικοκυρά όμως...(και) από τα κανελόνια φαίνεται...ε?



Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

Υπάρχουν 20 μηνύματα στο θέμα Συνταγή για κανελόνια με κιμά

Υπάρχουν διαθέσιμες 2 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

Επόμενη σελίδα | Μετάβαση στην σελίδα :

Νέο θέμα - Απάντηση

Μαγειρική : Συνταγές για ζυμαρικά

πισία
Πισία και περεσκία (πιροσκί) » Η ποντιακή συνταγή σε video
Καστοριά
Καστοριά » Βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς και την παλιά πόλη
μπισκότα
Μπισκότα » Με κουάκερ, μαύρη ζάχαρη και κουβερτούρα
Λαύκος
Λαύκος » Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο
Spring Rolls
Spring Rolls » Κινέζικη συνταγή με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα
Μπιφτέκια
Μπιφτέκια » Με κιμά μοσχαρίσιο, φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα
Τιραμισού
Τιραμισού » Με τυρί mascarpone και μπισκότα savagiard
Χαλβάς
Χαλβάς » Για να γλυκαθείς και στη νηστεία

Forum - Τα πιο πρόσφατα θέματα

Forum - Οι νεότερες απαντήσεις

Forum - Θέματα στην τύχη (by Λάκης)

Σύνδεση μέλους

: username

: password

Να με θυμάσαι όταν έρχομαι :

- Ξέχασες τον κωδικό;

Εγγραφή νέου μέλους :-)

Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
netrino.gr @ 2004 - 2014