Η ώρα του καφέ

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


tonight

tonight

30/03/2006, 16:44:55

Υπάρχει κάποιος που έχει ζήσει / σπουδάσει στη Γερμανία ή έστω γνωρίζει πώς γίνεται ο milchkaffe; Και εννοώ το εξής: θέλω να μάθω αν χρησιμοποιούμε καφέ φίλτρου (γαλλικό) ή εσπρέσσο και αν το γάλα είναι αγνό ή ζαχαρωμένο εβαπορέ. Είχα πιεί όταν ταξίδεψα στη Γερμανία και μου άρεσε πολύ, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς ακριβώς τον φτιάχνουν!
Γενικά είμαι λάτρης του καφέ (άνευ τσιγάρου) και απορώ πώς τόσον καιρό δεν υπάρχει θέμα σχετικό εδώ πέρα!

_fantom_

_fantom_

30/03/2006, 16:56:49

μόλις ετοίμασα κι εγώ το καφαδάκι μου 

χμ... ο Achondar μου έρχεται στο μυαλό... αυτός θα ξέρει μάλλον... αλλά δεν ξέρω που τριγυρνάει...

εγώ γενικά στον καφέ είμαι πολύ βολικός... το μόνο που θέλω είναι να γίνει γρήγορα

τώρα... αν ψάχνετε κάτι παραπάνω... δείτε και αυτό


:-)

tonight

tonight

30/03/2006, 16:59:53

[Παράθεση από : _fantom_]
τώρα... αν ψάχνετε κάτι παραπάνω... δείτε και αυτό


WOW!!

anna

anna

30/03/2006, 22:07:59

Πάντως στην Ιταλία, που έχω πιεί κάτι αντίστοιχο, το latte macchiato, ο καφές είναι εσπρέσσο και το γάλα φρέσκο (σε μεγαλύτερη ποσότητα από τον καφέ και ζεστό, όχι...φραπόγαλο). Στον γαλλικό καφέ, συνήθως το γάλα σερβίρεται χωριστά απ'όσο ξέρω, οπότε ίσως είναι πιθανότερο να εννοείς την πρώτη εκδοχή του συνδυασμού.


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

tonight

tonight

31/03/2006, 11:29:58

Ναι, έχω πιεί λάττε μακιάτο, μου αρέσει πολύ που σερβίρεται σε διάφανα ποτήρια! Ο milchkaffe είναι αρκετά διαφορετικός στη γεύση, παρόλο που έχει μεγάλη ποσότητα γάλακτος επίσης ... Ελπίζω να μάθω σύντομα, πριν πιάσουν οι ζέστες κι αρχίσουμε να πίνουμε παγωμένο καφέ!

tonight

tonight

02/04/2006, 20:14:53

Πού είσαι βρε achondar?

_fantom_

_fantom_

02/04/2006, 20:20:09

θα τον μετονομάσω σε... Ασωτ-άρ! 

έχω μια ιδέα! (αλλά δεν την λέω, θα την δείτε ενδεχομένως)


:-)

tonight

tonight

02/04/2006, 20:27:21

Έχει σχέση με το είδος του καφέ που ψάχνω; (please say yes!)
ʼσωταρ, fantom μου, ʼσωταρ! Να του στείλεις newletter ότι η tonight έχει πρόβλημα με το καφεδάκι της και ως γνωστόν η έλλειψη καφέ πειράζει στα νεύρα!

ROSEBUD

ROSEBUD

03/04/2006, 14:10:22

[Παράθεση από : tonight]Πού είσαι βρε achondar?

Αχ όχι!Μην τον φωνάζετε,αφήστε τον εκεί που είναιΘα με ρωτήσει τι έγινε με το 10κιλο που ήθελα να χάσω.


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna

anna

03/04/2006, 19:56:09

[Παράθεση από : _fantom_]
 δείτε και αυτό


Κοίτα να δεις...σλουρπ!


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...


Υπάρχουν 37 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 4 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online


σοκολατάκια

Fudge σοκολατάκια
Με λευκή σοκολάτα


Χούμους

Χούμους
Αυτό γίνεται με ρεβίθια


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Ραβανί

Ραβανί (ή Ρεβανί)
Ένα σιροπιαστό κέικ


Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα με 9 υλικά
Μήπως έχασες κάτι και το ψάχνεις;



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


Λαύκος

Λαύκος
Ένα όμορφο χωριό στο Πήλιο


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό