Ανώμαλα ή βραχάκια - Σοκολατάκια με αμύγδαλα

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και την έχουμε καιρό στο φόρουμ, οπότε ήρθε η ώρα να την κάνουμε και σε video.

σοκολατάκια με αμύγδαλο

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (άλλη φορά θα το δοκιμάσουμε με σοκολάτα γάλακτος) και 100 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά και μας βγήκαν περίπου 20 σοκολατάκια, τα οποία άλλοι τα λένε ανώμαλα και άλλοι τα λένε βραχάκια, επειδή η επιφάνεια τους είναι ανώμαλη σαν βραχάκι :-)

Την σοκολάτα την λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή την τοποθετούμε μέσα σε ένα κατάλληλο σκεύος πάνω από το νερό που σιγοβράζει σε μια κατσαρόλα και έτσι η κουβερτούρα λιώνει αργά, χωρίς να δεχτεί μεγάλη θερμοκρασία.

Μετά βάζουμε μέσα στην κουβερτούρα τα καθαρισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε να πασαλειφτούν καλά. Ορισμένοι προτιμούν να καβουρδίσουν τα αμύγδαλα ή/και να τα ξεφλουδίσουν. Εγώ σκέφτηκα να απλοποιήσω την διαδικασία και τα έβαλα μέσα ωμά, ανάλατα φυσικά.

Στην συνέχεια, απλώσαμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, και με ένα κουτάλι παίρναμε μερικά 3-4 αμύγδαλα από την κουβερτούρα και τα αφήναμε πάνω στην λαδόκολλα, ώστε να σχηματιστεί το σοκολατάκι. Ντάξει, δεν τα μετρούσα, αλλού μπορεί να πήγαν 3, αλλού μπορεί να πήγαν και 5. Νομίζω ή 20 ή 21 σοκολατάκια βγήκανε στο τέλος. Αν τα έκανα όλα με 3 αμύγδαλα, σίγουρα θα έβγαιναν παραπάνω κομμάτια

Κατόπιν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Νομίζω χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες για να σφίξει και πάλι η σοκολάτα, εξαρτάται και από την θερμοκρασία του χώρου.

{ Ημερομηνία: 14-12-2014 (17:11:53) }